Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam maly problem z moim autkiem, jest to 530d T, 2001r. problem polega na tym ze auto w pewnym momencie przestaje jechac , zatrzymuje sie , wrucam bieg i dalej nic. wziolem auto na hol, po dojechaniu do domu zaczelo wszystko dzialac, i to juz dwukrotnie tak samo, co to moze byc , prosze o jakiekolwiek sugestie i podpowiedzi. dzieki.
Opublikowano

Manual? Automat? Jeśli manual i "nie jedzie" to może któraś z pompek paliwa pada (progowa?).Jeśli auto nie jedzie i Ci gaśnie to raczej pompka w baku (sprawdź jaki masz stan paliwa - jeśli około 15 litrów w baku i tak się dzieje to pompka w baku).

Jeżeli automat to może to być wina skrzyni i przełączania skrzyni w tryb awaryjny.

Tak przy okazji automata - mam nadzieję, że "holowanie" odbywało się na lawecie bo jeśli auto holowałeś na lince w tradycyjny sposób to dałeś swojej skrzyni automatycznej dość konkretnie po tyłku...

Pzdr.

Opublikowano
Tak przy okazji automata - mam nadzieję, że "holowanie" odbywało się na lawecie bo jeśli auto holowałeś na lince w tradycyjny sposób to dałeś swojej skrzyni automatycznej dość konkretnie po tyłku...
Czemu? w instrukcji obsługi jest wyraznie napisane że morzna cholować automata tylko że w określony sposób a dokładnie w pozycji ''N'' nieszybciej jak 70 km/h i niedalej jak 150 kilometrów. KŁAMALI????
Opublikowano
Czemu? w instrukcji obsługi jest wyraznie napisane że morzna cholować automata tylko że w określony sposób a dokładnie w pozycji ''N'' nieszybciej jak 70 km/h i niedalej jak 150 kilometrów. KŁAMALI????

Skoro w instrukcji tak pisali to znaczy, że nie kłamali. Jeśli była to niewielka prędkość holowania, na krótkim dystansie z zachowaniem wszystkich szczególnych zasad holowania takiego automata to powinno być ok. :wink:

Z drugiej strony np BMW podaje, że oleju w skrzyni się nie wymienia bo jest LIFETIME. :wink:

Pzdr.