Skocz do zawartości

316 Zmiana Licznika z Zegarka Na Obrotomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie mam pytanie dotyczące licznika. gdyż w 316liczniki były z zegarem.

Moje pytanie brzmi czy pasował by licznik od 325?? oczywiscie zastanawia mnie czy będzia działał obrotomierz? oraz czy będzie wskazywał prawidłową prędkość (316ma 220k/h a 325ma na liczniku 260k/h ) eksperymentował ktoś z tym ??

Edytowane przez m@riusz
Opublikowano
Prawidłowo będzie pokazywać jedynie poziom paliwa i temp.

Dzięki za pomoc. a jezeli wsadze licznik z tej samej wersji silnikowej 1,6 to czy obrotomierz będzie działał?

Opublikowano
Witam bedzie działac jak przełorzysz ta tylna część sterujaca ten cały komputer jak odrecisz ten plastik cały z tyłu i przełożysz i najlepiej jak bys przekleił te naklejki predkosci tylko zeby ci dobrze pokazywało ja tak zrobiłem i działą bez zarzutow. Jak zle wytłumaczyłęm to pisz wiadomoscia ;);p
Opublikowano
jeżeli czujnik w dyfrze jest dobry to tak

a jak sprawdzic czy dobry? jaka jest pewnosc ze bedzie pokazywało prawdziwe obroty?

Opublikowano
wiec jak z tym licznikiem? ktoś mi odpowie? czy jak kupie licznik od tej samej wersji silnikowej to czy będzie działać ten obrotomierz??