Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie !

Mam problem z chłodnicą od jakiegoś czasu ciągle ubywało płynu i tak dolewałem zlokalizowałem wycieki były u dołu chłodnicy na dodatek okazalo sie ze już było wcześniej klejone.zalałem uszczelniacz ale to nie pomogło wiec teraz chce zakupic nową lub używaną chłodnice chciałbym sie was poradzic jaka lepiej czy nowa z gwarancja do 250zl czy uzywke tez do takiej ceny na wiecej mnie nie stac.Niestety pojawil sie problem tez taki ze nie mam w wezu płynu jest samo powietrze nie wiem czy cos jeszcze nie poszło czy to nie pompa wody dodam ze wczesniej plyn byl w wezu ale wlasnie jak troche mi sie zagotowal od tej pory nie mam temperatura miała pion ale plynu bylo malo dlatego sie zagotowal. Prosze o rady

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
w tym górnym co idzie do zbiornika wyrównawczego ten dolny jest cieply czyli otwiera sie termostat ten gorny gorący ale w srodku pusty miekki
Opublikowano
Dolej płynu i poządnie odpowietrz,chyba że ten uszczelniacz pozatykał kanaly wodne w ktorynś krócu,cho to mało prawdopodobne jak użyles go zgodnie z zaleceniami.Układ na 100% zapowietrzony.
Opublikowano
najbardziej mnie dziwi ze w wezu nie ma płynu czuc tylko powietrze.A jak pompa by siadla to jakie objawy /układ odpowietrzałem z kolegą tylko jednego nie zrobilem nie dalem nawiewu na maxa
Opublikowano
Dodam tylko że mi normlanie z nawiewów leci ciepłe powietrze nie leci zimne wiec nie wiem czy to zapowietrzony.Termostat tez sie otwiera bo obydwa weze sa cieple tylko niepokoi mnie wlasnie ze nie wyczuwam płynu w wezu /jak trzymam go na 2000obr to w zbiorniku jest mała dziurka po lewej o góry i wylatuje płyn czyli wpuszcza do zbiornika no temperatura trzyma pion nie rusza w prawo nawet jak sie zagotowal plyn mam gaz no tez zauwazylem jak malo bylo plynu to nie chcial sie przelaczyc na gaz ale jak dolałem to sie przełączył
Opublikowano
w górnym wężu nie mam płynu

A jak to sprawdziles?

Skoro jest strumyk przelewowy to na jakiej podstawie twierdzisz,ze nie ma plynu?

Na dotyk tego nie sprawdzisz.Ten waz ma byc miekki.

Wedlug mnie szukasz dziury w calym.Z twojego opisu wynika,ze autu nic nie dolega.Mimo,ze wczesniej go przygrzales.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Dziś pouciskałem węża no i juz troszke płynu było.Może faktycznie nic nie dolega no oprócz chłodnicy proszę o rady jaka byscie polecili czy uzywke czy nowa zamiennik
Opublikowano
wiesz co, nowe to zawsze nowe i gwarancja jest a koszta podobne jak piszesz.