Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.Od jakiegoś czasu przy skręcaniu i dodatkowa czasami przy hamowaniu z tyłu słusze buczenie jak by opona tarła o nadkole {co jest nie możliwe} Buczenie ostatnio narasta.Co to może być.Buczenie słychać przy przechyle samochodu.Boję się że to most.Może ktoś miał już takie przygody i przerobił ten temat albo ma wiedzę z servisu.Pozdrawiam i wesołych świąt :duh:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżę temat bo nikt się nie kwapi coś napisać.Zimą doszło mi gwizdanie reduktora ,ciekawe czy jedno z drugim ma coś wspólnego . Teraz latem gwizd z reduktora się uciszył więc da się jeździć ale zimą powróci.Ciekawe czy buczenie z tyłu coś jak by abs lub obcieranie opony o nadkole jest powiązane z reduktorem?

Napiszcie jeśli mieliście jakiekolwiek podobne problemy

Opublikowano

ja mam szum z tyłu w dyfrze też mnie to dziwiło bo przebieg mam 77 tysi ale okazało sie że mam za niski poziom oleju w tylnym dyfrze i smarowanie nie takie i se szumi.

jak jest scuho mniej szumi jak jest wilgotno mokro bardzie.

ale dopuki nie wali nic z tym nie robie chyba ze trafi sie cos w dobrej kasie to zrobie :)

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie nie skrzynia rozdzielcza.

miałem za mało oleju w tylnym dyfrze i to on szumi juz to zdiagnozowałem.

ale jezdze z tym raz se szumi raz nie.

jak padnie i zacznie walic to sie wymieni:)

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano
co by nie było mam dwie sprawy. Buczenie jak obcierająca opona w wolnych ale ostrych zakrętach i gwizdanie rozdzielacza przez cały czas jazdy .A najpiękniejsze jest to że teraz latem jest cisza ,czasami zabuczy z tyłu ale ledwie odczuwalne.Wniosek z tego prost ,będę sprzedawał latem :D