Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów!Mam problem ze światłami drogowymi,tzn. świecą mi się cały czas,nawet gdy wyłączona jest stacyjka,ale nie pali się niebieska kontrolka na desce rozdzielczej od tych świateł.Czy może mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się przekaźnik od świateł drogowych,a może miał ktoś podobny problem?Z góry dziękuję kolegom za odpowiedzi.Pozdrawiam Lokacz!
Opublikowano
moze najpierw napisz co to za seria i model bmw,,,,, bo tak to trudno cokolwiek doradzic
Przepraszam najmocniej.Zapomniałem :mad2: Bmw E38 730i z roku 1995.
Opublikowano
nie wiem jak jest dokladnie w 730, ale moze nie byc przekaznikow tylko moduł swiateł ,, sprawdz pod schowkiem (nogami pasazera z prawej strony) a odpinales akumulator na pare minut moze to by pomoglo,,,,
Opublikowano
powinien sie znajdowac zaraz pod schowkiem po prawej stronie ,czyli pod schowkiem na dole po prawej stronie , na słupku , trzeba zdemontowac plastik z slupka i odchylic wykladzine i tam powinien byc modul swiatel,,,, bo jest tez gdzies drugi pod schowkiem na srodku ale to modul komfortu,,,, czyli szukaj na slupku prawym pod schowkiem strona pasazera
  • 3 lata później...
Opublikowano
Odświeżę temat...niedawno kupiłem e38 750 rocznik 96...okazało się , że prawe światło długie cały czas świeci nawet wtedy kiedy silnik nie pracuje i jedynym sposobem żeby je wyłączyć jest po prostu jego wypięcie...co może być przyczyną ?...będę bardzo wdzięczny za sugestie...
Opublikowano
Dzięki za pomoc...rozumiem że moduły nie różniły się ze względu na wersje silnikowe?...szukać tylko po numerze tak?
Opublikowano
Są różne - LCM 1 do 3. Nie pamiętam jak z kompatybilnością, ale chyba są wymienne (tzn. jak masz LCM 1 to możesz wsadzić LCM 3, choć możliwe, że będzie trzeba coś przekodować) - przeszukaj forum, bo podobne wątki były również na podgrupie E39 (może też E46).