Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem jak przyszly mrozy to to brak bylo ogrzewania teperatura na wskazniku wychylala sie troszke za niebieskie pole nie dogrzewal sie silnik wiec zaczalem od termostatu a tu zdziwienie wcale go tam nie ma kupilem i wlozylem i caczal sie problem teperatura stoi na sierotku gorny waz cieply na chlodnicy a reszta wezy zimna wlacznie zdolotem na parownik gazu.Co to moze byc za przyczyna bo zaczynajami rece . :mad2: opadac
Opublikowano

pierwsze słyszę o takim silniku jak 520i . .

M20B20 (1988-1990)

czy

M50B20 (1990 - 1996) ?

Opublikowano
Wymieniałem u siebie termostat i po odpowietrzeniu też nie miałem ogrzewania , grzało dopiero na obrotach więc znowu odpowietrzanie i kontrola węży do i za elektrozaworami . Przeczytałes instrukcję odpowietrzania na stronie e34 ?
Pozdrawiam
Opublikowano
no wlasnie odpowietrzlem wczoraj pol dnia

Nie łam się !!! Ja u siebie po 7 dniach,od wymiany chłodnicy,"wypuszczałem" jeszcze powietrze z układu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Ostatnio miałem podobny problem. Nie dogrzewał mi się silnik. Tak jak Ty wymieniłem termostat ale nic nie pomogło. Wymieniłem później pompę wody. Zdziwiony byłem bardzo jak zobaczyłem, że wirnik pompy zsunął się trochę z trzpienia (ośki). Tym samym pompa była nie wydolna.

Pompę wymieniłem pomimo, iż "diagnosta" ze stacji kontroli pojazdów stwierdził, że pompa wody albo działa dobrze albo wogóle. Stwierdził, że nie może być takiej sytuacji aby pompa była trochę niewydolna.

Pozdr.