Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wraz z zima zacinają mi się drzwi kierowcy

Byłem u mechanika posmarował/nasmarował i ch..j

w dalszym ciągu wraz z przymrozkiem albo się nie domykają albo zatrzaskują na amen - puszczają dopiero przy temperaturze dodatniej

co robić w takim przypadku ?

Opublikowano
Może gdzieś przy szybie masz nieszczelność i woda dostaje się do mechanizmów zamka.

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano
problem jest w zamku ja mialem tak samo,smarowanie nic nie da a jeszcze moze pogorszyc przy mrozach ok -10'c (caly zamek jest zabudowany plastikiem) raczej sie woda po szybie nie dostanie do zamka, dopiero po wymianie na nowy mam spokój. ale cena 450zl :( jak masz jakies pytania to daj znac gg3984406 przerabialem temat na poczatku tego roku :)
Opublikowano
hej, mam to samo - drzwi mi sie jak zarygluja - to wyjsc nie moge - albo ich otworzyc!! jaka przyczyna?? mam cupejke - i musze wchodzic i wychodzic od pasazera!!! a mam tylko 2 drzwi, boje sie co zrobic jak mi sie te 2 zarygluja!!! w czym problem???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
qwa i mnie to dopadło. Ale zauważyłem, że objaw wystepuje przy "-" temperaturach jak auto postoi np. w dzień na słońcu i póżniej po nocy problem się pojawia. U mnie jak narazie pomaga kilkakrotne otwarcie i zamnknięcie zamka pilotem.

Namieszałeś w mojej głowie

Jednym gestem, jednym słowem

Nie musisz przynosić mi fiołków i bzów,

Wystarczy mi, ŻE JEŹDZISZ BMW ;)

Opublikowano

niestety wychodzi smarowanie przereklamowanym wd40 !!!

jedyny sposób to wyjąc zamek wziaść do domu wrzucic cały do benzyny ekstrakcyjnej i przplukać kilkakrotnie po czym dobrze osuszyć i w żadnym wypadku niczym go na zime nie smarowaććććć

czasem pomaga duza ilosc odmrażacza ale naprawde duza aż cały ten syf ścieknie tyle ze ciezko sie tam dostać :(