Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.8 benzyna... Bez gazu

Witam!

Mam problem z moją benią...

1.Łapie za wysokie obroty i nie chce schodzić z nich. Trzyma 2.5 tyś.

2.Ewidentnie się zalewa, gdy ją zgaszę, nie mogę jej odpalić i śmierdzi benzyną...

3.Non stop chodzi mi wiatrak chłodnicy, czy tak powinno być ? Jeśli nie to co mu może dolegac.

4.Poszło mi w niej sprzęgło, ale nie wiem na jakiej zasadzie...

Głownie chodzi o to że, pedał zrobił się miękki... Powraca ale w ogóle nie reaguje na wciskanie, to znaczy nie mogę biegu załączyć nawet. Tak jak by tego sprzęgła w ogóle nie było.

Płynu Hamulcowego mam dosłownie na kresce "minimum".

Sprzęgło się popsuło na zgaszonym silniku (zawsze wciskam przed odpaleniem).

Proszę o pomoc.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Co do sprzegla-najprawdopodobniej masz zapowietrzony uklad (z powodu niskiego poziomu plynu)lub padl Ci wysprzeglik.Sprawdz czy nie widac wycieku plynu przy skrzyni gdzie znajduje sie wysprzeglik.Mozesz tez oblukac czy przy pedale sprzegla nie ma sladow plynu hamulcowego-tam jest pompka i ona tez moze sie konczyc ale raczej w pierwszej kolejnosci pada wspomniany wysprzeglik.Jesli wszedzie jest sucho dolej plynu i odpowietrz.

Jesli chodzi o wiatrak-jesli masz wisko to ono sie kreci caly czas.Z tym ze w momencie zalączenia(wysoka temp silnika) kreci sie szybciej i glosniej.Roznica jest wyraznie wyczuwalna.

Opublikowano

Dzisiaj buma, została odwieziona do mechanika, w ciągu dnia... myślę że się wszystkiego dowiem, oczywiście opiszę co się stało.

Pozdrawiam!