Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzis rozładował mi sie akumulator w x6 (nie całkowicie poniewaz rozrusznik chcial krecic ale nie mogl), podładowalem go ładowarką i włączyłem samochód.

Zresetował sie zegar i otrzymalem liste informacji o błedach:

-4x4 system and DCS failed!

-Active steering faulty!

-DBC failure! Drive moderately

-Set time and date

-Start assistant inactive.

Czemu sie zresertował nawet zegar, na moje oko poweidzialbym ze stan naladowania akumulatora to ok 10-15% (radio dzialalo, dvd, tv, swiatła.. wiec czemu nawet date zresetowało?)

Ktos pomoze jak mozna to samemu wyklikac w iDrive ? jak moge sam to załatwic ?

Opublikowano

Tak to już jest. Wpisz dane zegara i daty. Przejedź się jakiś kawałek 1 km wystarczy. Te dane są potrzebne dla wszelakich systemów trakcji. Wyłącz zamknij i zostaw na 5 minut auto i wszystko powinno wrócić do normy.

Dla Active steering musisz zrobić krańcowe obroty kierownicy na lewo i prawo.

Opublikowano

Dziekuję JASONS

juz myslalem , że będe musiał jechac do serwisu.. az strach jechac jak sie widzi tyle wykrzykników na zegarze.

jutro sprawdzę, miejmy nadzieję ze bedzie ok :)

pozdrawiam

Opublikowano

Jeszcze raz dziękuję !

Sposób sprawdzony - działa w 100%.

Wyjechałem z garażu , przejechałem ok 50 metrow i znikneły błedy z 4x4 i 3 inne.. pozniej przekrecilem kierownicą na maxa i problem z kierownicą rownież wyparwał.

Aktualny Status: No faults!!

Pozdrawiam

• 5 lat później...
Opublikowano

Siemanko

Wydaje mi się że mam podobny problem bo też chodzi o rozładowany aku próbowałem go naładować przez noc ale mało co się naładował a błędy po przejechaniu jakiegoś dystansu zamknięciu auta odczekaniu i odpaleniu ponownie nie znikają. Czy może to być problem że aku jest całkiem padnięte a ma siły tylko na odpalenie auta?

Pozdrawiam