Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Jeżeli ma ktoś "konkretne" informacje dotyczące tej sprawy to byłbym wdzięczny, domysły lub filozofie usłyszane od kolegi kolegi raczej mnie nie interesują...

Wiem że do sprężarki SEIKO SS-96D1 jest olej PAG 46 - SYNTETYK

Tylko nie wiem jaka ilość odpowiednia a nie "przypuszczalna"... ??

Na jednej stronie jest napisane "Oil Capacity Oz" - 7

Czyli ilość oleju, tylko nie jestem jeszcze tak obcykany w tym co to znaczy te "OZ - 7" ??

W ASO nie mają danych, u nich tylko kupno nowej sprężarki... 2800,- w Inter Carsie powiedzieli że 90 ml, na forum jakimś że 500 ml...

A 90 ml a 500 ml to jednak kolosalna różnica...

Jestem z tych co mają auto i nie chcą stać na awaryjnych, tamując ruch i czekając na pomoc, tylko z tych, skoro mam samochód to chcę wiedzieć co zrobić żeby sobie poradzić...

Pozdrawiam... ludzi z pasją i wiedzą !

Opublikowano

Te informacje można znależć w Autodacie,ja nie dysponuje obecnie

W 320i Seiko miał 150ml+-10ml (tylko do nowego lub po regeneracji).

Jeśli wymieniany jakiś element to +skraplacz 20g, osuszacz 20g, parownik 20g (sprężarka 50-90 ml)

Ogólnie nie jest to nowa sprężarka,oraz nie jest to nowy układ klimatyzacji,więc liczy się to inaczej.

Opublikowano

Thx ale i tak już oddałem do napełnienia i tam mi doleją oleju, mam nadzieję że mi śmieci nie nawalą jak będą przewody podłączać, dlatego chciałem zrobić to sam...

Jak coś to dzięki i wesołych !! Pozdro