Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przy wyciąganiu poraz -enty konsoli srodkowej (ramka od popielniczki). Prawie za kazdym razem "wyrywałem" kostke z przycisku ASC bo przewody byly max krotkie.

przy ktoryms razie okazalo sie ze wlasnie ta kostka skladająca sie z 4 przewodów się uszkodzila

przez jakis czas przycisk działał normalnie ale przestało działać podswietlenie (zauwazylem ze brązowy przewód sie wysuwal z wtyczki, mysle ze wlasnie to bylo przyczyną)

Pare dni temu znowu rozebralem konsole i okazalo sie ze wszystkie przewody "wyszly" z wtyczki, nie wiem czy ktos z was miał okazję ją widziec ale wydaje mi się ze naprawda "odpada"

http://img228.imageshack.us/img228/2871/06insertascbuttonintore.th.jpg

- teraz przycisk nie jest podswietlony i nie dziala mimo ze przewody są "wsadzone" tak jak byc powinny (bardzo mozliwe ze zrobilo sie gdzies zwarcie)ASC jest właczony - kontrola trakcji działa normalnie ale nie można jej wyłączyć

- i teraz ptanie do was czy zacząc od bezpieczników ?

ABS, ASC 12,33,42,53,56

na dniach dostane nową koste + przewody o dlugosci 2m wiec zrobie to raz a dobrze

i pytanie - jak byscie do tematu podeszli ?

z gory dzięki

pozdr

GRzechu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Bezpieczniki sprawdzić to chyba raczej nie jest problemem prawda? ale wydaje mi się ze to raczej nie bezpiecznik bo piszesz ze kontrola działa.Raczej bym szukał w źle włożonych przewodach w kostkę, a jeśli nie to może wyrwałeś jakiegoś pina z włącznika, a jeśli nie to może te przewody są gdzieś dalej jeszcze łączone i jak wyciągałeś konsole to je rozpiąłeś..poszukaj gdzes w tych stronach :P