Skocz do zawartości

BMW E39 520i nie pali na wszystkie gary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moją E39 BMW 520i 1999, po przejechaniu kilku kilometrów auto chodzi nierówno są drgania silnikiem, mechanik mi powiedział że to będą świece albo cewki bo ma miss fire na 3 cylindrach, kupiłem nowe świece i auto nadal nie ma mocy i wibruje całym silnikiem, po wymianie jednej cewki na nową było ok ale tylko na chwilę, kupiłem 3 używane cewki Bosha i po wymianie 4 cewek nadal jest to samo przypominam że po sprawdzeniu wszystkich cewek wszystkie reagują po wypięciu ale najbardziej reaguje ta nowa.??
Opublikowano
  • Autor
mulenie jest i drgania kierownicy tak jakby silnik cały ruszał autem i przy przyśpieszaniu jakby zdechło ze 100 koni.
Opublikowano

Czujnik położenia wałka.

Tylko nie powiem który (są dwa), bo za mało szczegółów podałeś, które mogły by wskazywać na konkretny ale i tak dla pewności lepiej określić na kompie który to jest, bo nie jest tani a zamiennik nie spełnia zadania.

Opublikowano
ja tak mam do tej pory wymieniłem czujnik wału ciut lepiej ale i tak po tygodniu auto kaput diagnoza cos z glowica cylindrami itp brak kompresi na 4 garach dwa ok reszta kaput zero reakcji nie odpala nie chodzi wymieniam silnik i to chyba na tyle... sprawdz kompresje na silniku moze cos z uszczelką tez może tak być pozdrawiam.