Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z ogrzewaniem a w sumie z jego brakiem było i nie ma, jaka może być przyczyna ???

Dodam że czasem się pojawia ale rzadko mam ustawione na 32 stopnie i nic nawet po przejechaniu 100 km dalej letnie dmucha

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
do pompy wodnej w e65 żeby sie dostać to ....... rozbierania a rozbierania nie jest to tania wymiana pompa tez nie jest tania nie jestem mechanikiem nie pomoge ci gdzie dokładnie sie znajduje ale wiem ,że trzeba zciagnac zderzak chyba jak sie myle niech mnie ktoś poprawi

Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

http://images45.fotosik.pl/1795/d7228bb9e9fd6984m.jpg

Opublikowano
Radzę koledze udać się do mechanika bo jeżeli to pompa wody, to ktoś kto niewie gdzie jej szukać napewno nie poradzi sobie z jej wymianą, a tak na marginesie to za brak ogrzewania może odpowiadać jeszcze parę innych rzeczy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego ja miałem podobny problem ale mam nadzieję że on Ciebie nie dotyczy. ;) U mnie wiało tylko zimnym i letnie powietrze ale to było spowodowane nieszczelnością uszczelki pod głowicą. Ani komputer ani nic innego na to nie wskazywało poza niewielkim ubytkiem płynu z chłodnicy. Teraz po wymianie jest już ok tylko jeszcze nie wiem dlaczego ogrzewanie nie działa w realnie krótszym czasie prawdopodobnie silnik musi dostać trochę kopa żeby złapał temperaturę bo przy wolnych obrotach nie ma na to ochoty ;) Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego ja miałem podobny problem ale mam nadzieję że on Ciebie nie dotyczy. ;) U mnie wiało tylko zimnym i letnie powietrze ale to było spowodowane nieszczelnością uszczelki pod głowicą. Ani komputer ani nic innego na to nie wskazywało poza niewielkim ubytkiem płynu z chłodnicy. Teraz po wymianie jest już ok tylko jeszcze nie wiem dlaczego ogrzewanie nie działa w realnie krótszym czasie prawdopodobnie silnik musi dostać trochę kopa żeby złapał temperaturę bo przy wolnych obrotach nie ma na to ochoty ;) Pozdrawiam

,,,uszczelka pod glowicą? ile masz przejechane ze ci padla....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

usterka usunięta :)

Okazało się że jest zawór zasyfiony i płyn nie przechodził odpowiednio ale już jest cieplutko :)

Mam pytanko strasznie mi kopci na wolnych obrotach n w korku i na postoju kolega mówi że uszczelniacze zaworów co wy na to szanowni koledzy ?

Pozdrawiam