Skocz do zawartości

E39 525TDS :) dlaczego nie ma przepływki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kilka miesięcy temu kupiłem tego nieszczęśnika. Kosztował niewiele, więc naprawy pochłonęły kilka groszy. Mam bardzo ciekawy problem. W moim kombi nie ma przepływomierza. Myślałem, że jest, jednak to tylko obudowa - nie od przepływomierza. Przypomina go tylko. Nie ma na niej żadnego opisu ! Nie szukałbym go wcale gdyby nie ciekawy problem. Auto kiepsko odpala gdy temp. na zewnątrz spada poniżej 10tej kreski. Odpala idealnie gdy jest powyżej zera zarówno na zimnym jak i rozgrzanym silniku. Dodatkowo niepokojącym objawem jest chyba spore spalanie - trudno mi to ocenić - zima jest. Mułowaty też jest, ale wielu użytkowników się na to skarży.

Proszę o opinie na ten temat. Byłem na kompie; wyszedł błąd czujnika ABS, którego zakupiłem. O przepływce - NIC

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano

Starsze tds nie mialy przeplywki, za to sa gratisowe czujniki w bloku ale to chyba tylko do e34 montowali te bez przeplywki,

Glowna roznica to kolektor dolotowy jak metal to bez przeplywki jak plastik to powinna byc przeplywka

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

miałem TDSa w omedze (1994r) i nie miałem przepływomierza a inni znajomi mieli

to chyba wtedy była kwestia czy automat czy manual