Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższej nieobecności znajomych i nie znajomych :)

Mam takie pytanko. Nie wiem czy to normalne, a nie pamiętam jak było wcześniej. Otóż teraz, gdy wyłączam samochód to jeszcze przez jakiś czas działa webasto. Jak odpalam auto to też pracuje i gdy wyłączę silnik to przez kilka min jeszcze pracuje. Ostatnio jak byłem na wulkanizacji to wydostawał się z "chyba" stamtąd dym. Czy to jest normalne czy nie bardzo?? Czy powinienem zacząć się martwić?? Dziś odpiąłem zasilanie z webasto, bo nie wiem czy się coś nie dzieje. Poradzcie. Może ktoś się już z tym spotkał.

Pozdrawiam

Mruk

Moc jest Bogiem, Prędkość Nałogiem, Drift Zabawą, a BMW Podstawą!

Ten kto wolny, nad swym losem nie płacze.

http://images40.fotosik.pl/109/a7d127f79a376034m.jpg

Opublikowano
przy niższych temperaturach webasto włącza się automatycznie gdy silnik jest zimny, dogrzewa ono m.in. olej w sliniku, a po wyłączeniu silnika pracuje jeszcze przez ok. minutę (tak było u mnie) dym wydobywający się to normalna sprawa, gdyż webasto jest na olej napędowy i gdzieś te spaliny muszą być wydalane, wydech jest pod progiem drzwi kierowcy