Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam nowe Z4, 2.3i, super autko ale... mam kilaks postrzezen i prosbe o pomoc:

1. W tylnym lewym slupku skladanego dachu cos stuka, wysokie tony, strasznie rosprasza. Brzmi troche jakby cos metalowego obijalo sie tez o metal. W salonie nasmarowali ale nic nie pomoglo... jakies sugestie?

2. Na pedale gazu, przy malych obrotach czuje stopa takie "stukanie" - tak jakby ktos pukal palcem w pedal gazu od drugiej strony. Nie ma reguly kiedy to sie dzieje. Spotkaliscie sie z czyms takim wczesniej, co to moze byc?

3. Mam skorzane fotele, szew miedzy siedziskiem a boczna poduszka (przy udzie) poszedl po 3 dniach jazdy, czy myslicie ze wymienia to na gwarancji?

Dzieki i pozdrawiam wszystkim!

Opublikowano

Widze ze trzeba naprawde dbac o samochody z lat 90 tych i poczatku XXI w. bo jak tak dalej pojdzie to za 20 lat nie bedzie czym jezdzic. Bo samochody beda sie rozpadac po 5 latach.

Te nowe BMW to juz w Chinach robia ? :lol:

Niestety nie wiem jak Ci pomoc kolego, mecz tych lalusiow z ASO moze w koncu Ci to naprawia, przeciez to nowe BMW a nie TATA zeby fotele sie pruly :duh: .

Naprawy tych rzeczy w ramach gwarancji sa oczywiste.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Pod wzgledem jakosci wykonania BMW robi coraz wiekszy syf...X6 zawias wali jak w ikarusie, f10 pruja sie fotele. Mam nadzieje, ze po roku, dwoch wszystko poprawia.
Beste Maschine der Welt
Opublikowano
Co do stukania...mam pewna sugestie, jako ze sam mam z4 2.3i, kup silikon w speju, i naoliw uszczelki wszytskich okien, u mnie pomoglo a tez mi sie wydawalo ze to kwestia mechanizmu skladania dachu bo po otwarciu bylo cicho, na probe proponuje jak bedziesz jechal, delikatnie opusc wszystkie szyby i zobaczy czy to pomaga...jesli tak to wiesz co masz robic.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem od niedawna posiadaczem Z4 i mam podobne problemy a mianowicie stukanie odczuwalne również na pedale gazu. Nie mam pojęcia co to może być. Dach również stukał ale użyłem silikonu i jest teraz ok.

Snopy poradziłeś sobie z tym stukaniem odczuwalnym na pedale?

• 1 rok później...