Skocz do zawartości

320d zapalpne DDE nie zapala silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam BMW320d LIFT 12.2001 podczas jazdy na mrozie zapalila mi sie kontrolka DDE i auto jakby zostalo odłaczone od paliwa jechałem az stanelem i zgasł, pomyslałem ze zamarzło paliwo w filtrze kupilem nowy zamontowałem i dalej to samo pali sie kontrolka DDE i nie pali auto w baku slychac jak pompa pracuje i słuchac jeszcze jakby powietrze,bulgoty glosne to chcialem zobaczyc czy idzie paliwo przez nowy filtr zdjolem wezyk a tu sie okazuje ze idzie ale powietrze tylko co moze byc przyczyna czy ktos sie juz spotkal z takim objawem pomocy
Opublikowano
  • Autor
nikt nie napisał to wam napisze jak urochomiłem silnik, podpiołem przewód przed 2 pompka kolo filtra i probowałem odpalic na krotko aku juz bylo slabe wiec na szelki od sasiada i za 4 razem na krotko zalapal i zgasł potem znów proba i załapal ale bylo ciezko wypił z 5 litow ropy nim zlapał jak złapal i pochodzil 3min złoczylem przewody od baka i cyka tylko dalej sie pali DDE jutro jade na komp sprawdzic co pokaze i zgasic to DDE i napisze wam co komp pokazal takze jak zapowietrzycie auto to wam powiem ciezko go odpowwietrzyc ale walczcie tak jak ja :cool2: własnie wróciłem z komputera wszystko wskazało na zamarżniecie w filtrze paliwa błedy pokasowane DDE zgasło ,mechanik dał wskazówke lac na mrozy wiecej ropy bo wydziela sie parafina i moze przymarznąć ,przed zima zmienic filter paliwa. :cool2:

Edytowane przez rewaczek

Opublikowano

Witam,

Dopiero teraz czytam tego posta.

Ja miałem przygodę z brakiem paliwa , DDE zapaliło sie podczas jazdy a potem zaczął chodzic jak star i zgasł.

Dobrze ze stało sie to blisko stacji wiec nie kręciłem go bo wiedziałem ze go zapowietrze.

Kiedys po zmianie filtra oaliwa w innym aucie tez łykał mi powietrze zamiast ropy.

Przepiołem filtr w odwrotną stronę i po bólach zagadał.

Ale dobrze wiedzieć jak ekstermalnie zapalić motor.

Szerokiej drogi!

Bez gazu nie ma JAZZU....