Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam z kolejnym problemem :norty: Moja 120D, końcówka 2006 z nawigacją, ma jakieś kłopoty z pilotem (pokrętłem). Tłumaczę o co chodzi, joystick reaguje na poruszanie góra-dół , prawo-lewo, działa też przekręcanie. Szwankuje tylko wciśnięcie gałki, raz działa a raz nie. Myślałem że to wina temperatury i będzie łapał zawsze jak auto zdąży się nagrzać ale ta teoria się nie sprawdza. Tak naprawdę to ostatnio bardzo rzadko zdarza się że udaje mi się 'kliknąć'. Trochę to kłopotliwe bo praktycznie nic nie można zrobić/wybrać. Miał ktoś podobny problem? Pomocy :mad2:
Opublikowano

Ten pilot to się nazywa iDrive :)

Ja z kolei mam luzy na pokrętle tzn. szybkość przechodzenia kursora na wyświetlacza w dół lub górę nie odzwierciedla tej z jaką przekręcam pokrętło (tzn. na wyświetlaczu jest wolniej). Zdążyłem się do tego już przyzwyczaić.

A jeśli naprawdę masz problem z zatwierdzeniem wyboru, czyli z wciskaniem no to hmm... możesz poszukać używki na allegro tylko nie wiem jak tu sprawa z kodowaniem będzie wyglądać :/

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
iDrive trochę niedopracowany jest na to wychodzi Mi to wygląda na jakieś problemy ze stykami. Nie znam schematu gałki, może rozkręcę i przeczyszczę wszystko. Z zewnątrz już próbowałem odkurzaczem i powietrzem sprężonym dmuchałem, żadnej różnicy po tych zabiegach. Najdziwniejsze jest to że jak już łapie to przeważnie po dłuższej pracy samochodu. Nikt nie pomoże? :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana pomoże bez dyskusji a co do tematu kodowania czy programowania to nie ma takiej opcji, po prostu przepinasz wtyczki ze starego w nowe i działa, można zrobic samemu. Natomiast zaciekawił mnie pomysł z rozebraniem i czyszczeniem problematycznych miejsc, może naprawdę ktoś by się podjął i opisał?