Skocz do zawartości

pompa abs dziala po wylaczeniu zaplonu- zgaszeniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam e39 528 96r.

Mam to już 3 raz w tamtym roku pompa abs mi działała nawet po wyłączeniu zapłonu brzęczała, buczała - cały czas działała, odłączyłem wtyczkę od pompy i jeździłem ale później, po paru dniach podłączyłem znowu wtyczkę i ku mojemu zaskoczeniu pompa nie brzęczała i błędy same zniknęły i abs i asc zaczęły działać przez rok miałem spokój. Tydzień temu znowu zaświeciły sie abs i asc i po zgaszeniu silnika pompa dalej pracowała ale po dwóch dniach znowu zaczęło wszystko działać normalnie. Wczoraj w nocy znowu od razu po ruszeniu migną asc i już został i pali się do teraz i tradycyjnie pompa brzęczy- działa nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Odłączyłem wtyczkę od pompy abs i teraz jeżdżę bez abs i asc i nie wiem w czym możne być problem.

Może ktoś mi pomoc?

Dzięki z góry....

Opublikowano

Kłania sie komputer podłącz bunie do kompa .

Objawy podobne do czujnika ABS lub pada pompa ale żeby mieć pewność i nie potrzebnie ze by kasę wydawać podłącz się do kompa i napisz ci ci pokazał

Opublikowano
Wiem ze komputer pewnie wszystko wyjaśni ale myślałem, ze ktoś miał taki przypadek i mi wyjaśni co i jak bo na razie nie mam kiedy podjechać na komputer
Opublikowano
a wicie możne gdzie znajdują się przekaźniki od abs bo słyszałem, ze w modelu z tego roku są dwa? a i jeszcze jedno czy jak przekaźnik będzie uszkodzony to komputer to pokarze czy będzie twierdził, ze np uszkodzona jest pompa abs?
Opublikowano
czujniki ABSu sa przy każdym kole. A nawet jak bedziesz mial padnięta pompę ABSu to i tak na kompie pokarze ci czujnik tak to już jest ale z reguły okazuje sie ze to czujnik ale od razu mówię kup oryginał bo inaczej wtopisz tylko siano na podróbach
Opublikowano
ok , wiem, że czujniki są przy każdym kole chodziło mi o przekaźniki bo nie mogę ich znaleźć . czytałem coś, że gdzieś w schowku ale tam znalazlem tylko bezpieczniki
  • 4 miesiące temu...