Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moje e46 wcina olej ponad litr na 10000tys dodatkowo po dodaniu gazu do 4000 tys obrotów albo więcej dymi lekko na czarno czy to normalne jest ??? każde auto ponoć pobiera olej ale żeby w takich ilościach co wy o tym sądzicie co może być przyczyną , oczywiście da się tak jeździć ale pytam z czystej ciekawości jest to bmw e46 318 i m43 benzyna
Opublikowano
Ja ci nie powiem co moze byc powodem widzisz kolega wyzwej mowi ze to normalnie.Ja ci tylko powiedzialem ileu mnie pobiera oleju bo mam taki sam silnik jak twoj.A na mechanice wogole sie nie znam.Sam mam problem ale jeszcze nikt mi nie odpowiedzial;/
Opublikowano
ok jest w normie tyle ze to ile mi zjara oleju zależy od tego dokładnie jak jeżdżę , jeśli wchodzę na 4000 5000 i wyżej wtedy spala więcej bo np zaraz po kupnie po wymianie oleju na castrola zachlało 1 litr na 10000 tys km wymieniłem polej na valvoline trochę przyciskałem i juz 1 litr na prawie 8000 tysi , wszystko zależy od stylu jazdy