Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Temat był juz poruszany ale dołoże swoje 3 grosze :)

Strasznie parowały mi szyby i postanowiłem się tym zająć,podczas poszukiwań dotarłem do mokrej podłogi choć mokrej to za mało powiedziane.Wyeliminowłem cieknące drzwi/mam szczelnie zaklejone Dynamat/,niemam szyber dachu,znalazłem cieknącą smużke przy przepuście między grodzią a puszką komputera.

Po wybebeszeniu komputera okazało się że niedość że kanał odpływowy był przytkany,to jeszcze jest duża szczelina między puszka komputera a grodzią po której spływa woda i dostaje sie na wiązke po której po większych problemów wpływa do wnętrza.

Już oczyściłem obudowe kompa udrożniłem kanały i planuje od wewnętrznej strony uszczelnić silikonem dekarskim mam nadzieje że to ran na zawsze wyeliminuje tą przypadłość :)

Ale niestety następstwem "wlewania" się wody jest zgnojona wykładzina,żeby ją wyciągnąć trzeba wyciągnąć całą konsole albo pujśc na skróty i rozseparować prawą strone od lewej/i tak zrobiłem/trzeba najlepiej pod konsola środkową rociąć dywan/tak żeby pod włożeniu z powrotem nie było widać cięcia.Po wyciągnięciu dywanów jak zobaczyłem co jest pod spodem aż mi się płakać chciało,woda,rdza zniszczona bąbka popękana izolacji itd. Po wysyszeniu,zdrapaniu rdzy,odpryśniętej izolacji pomalowałem wszystko Hameraitem mam nadzieje że wyeliminuje to dalsze rdzewienie :)

I teraz pytanie:ze względu na bardzo zniszczony dywan który podczas wyciągania sie prawie chciał rozrywać i odpadającą bąbke która niemal się kruszy przymierzam się do zmiany tego dywanu a w zasadzie jego lewej strony

Czy dywaniki między modelami i rocznikami się różnią/pomijając aspekt koloru/?

Może ktoś ma na zbyciu za dobre pieniądze taki dywan/połowe dywanu ?

Z góry dziekuje za pomoc

Pozdrawiam Krzysztof

Jak ktoś ma taki sam problem w miare wolnego czasu chętnie odpowiem na pytania :)

Edytowane przez CHRISDE46
Opublikowano (edytowane)

Podobno nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu

Uważam że tytuł jest prawidłowy ze względu na problematykę w nim poryszaną i obejmującą problem całej gamy modelowej serii E46.

Zamiast upominania raczecj chętniej usłyszał bym rzeczową i kompetentną odpowiedz a nie bezwartościowe upominanie.

Ale cóż jak moderatorem zostaje sie się za ilość wtrąceń a nie rzeczowość opinni.

Szkoda że nabór na moderatorów nie odbywa sie w bardziej demokratyczny sposób np przez głosowanie na zgłaszanych przez urzytkowników klubowiczów którzy byli by oceniani za kompetencje i pomoc a nie za bliżej niesprecyzowane "osiągnięcia"

Edytowane przez CHRISDE46
Opublikowano

kolego,obowiazuje pewien schemat do ktorego powinienes sie zastosowac,czy Ci sie to podoba czy nie.

jezeli juz chcesz zalozyc watek ktory sie tyczy ogolnie serii 3,to jest subforum "ogolnie o serii 3"

co do zostania moderatorem to droge masz otwarta, wystarczy ze zapiszesz sie do klubu.

wiec albo poprawisz watek albo go zamkne.tyle w tym temacie.