Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie mam na swojej e46 2.0 Ci felgi 7cali i opony letnie 205/55/16 91V.

Chcę zakupić koła na zimę i tu moje pytanie, chciałbym aby auto było nieco wyższe na kołach zimowych, felga na zimę będzie o wymiarach 15" 6,5J ET42, natomiast zastanawiam się nad oponami pomiędzy:

195/65/15

a

205/60/15

ewentualnie 205/65/15 jeśli istnieje taka możliwość, bo to już duży profil.

która z tych opon będzie najlepsza na zimę, dodam że mam fabrycznie obniżone zawieszenie, auto przed liftem.

pzdr

Opublikowano
Najrozsądniejsza będzie 195/65/15. Popularny rozmiar, duży wybór, dobra cena. W stosunku do standardowej szesnastki (205/55) jest odrobinę wyższa - ok. 3mm. Mam takie u siebie, spisują się w zimie bardzo dobrze. 205/60/15 jest trochę niższa, z kolei 205/65/15 wyższa o ponad półtora centymetra, więc tolerancja nie za bardzo do przyjęcia.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

konkretna i rzeczowa odpowiedź :) dzięki

P.S. Jeśli chodzi o rozmiar felg to mam nadzieję że takie będą pasowały do 320 Ci z 99r. > szer felg 6,5J , rozstaw srub 5x120, ET(IS) 42, otwór centrujący 72,5mm

pzdr

Opublikowano
konkretna i rzeczowa odpowiedź :) dzięki

P.S. Jeśli chodzi o rozmiar felg to mam nadzieję że takie będą pasowały do 320 Ci z 99r. > szer felg 6,5J , rozstaw srub 5x120, ET(IS) 42, otwór centrujący 72,5mm

pzdr

będą pasowały :)