Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spotkał mnie problem - ostatnio jak przyszły te "piękne" mrozy, próbowałem użyć spryskiwacza, ale okazało sięże w środku jest zamarznięty płyn letni. Spoko - się odmrozi jakoś. Lecz problem polega na tym że silniczek od spryskiwacza było jeszcze dwa dni temu słychać jak próbuje zapodawać płyn, ale dzisiaj spróbowałem użyć i już go nie słychać (płyn mam nadal zamarznięty), ale jak się użyje manetką spryskiwacza to wycieraczki normalnie trzykrotnie przecierają szybę, czyli system niby działa.

Co się mogło stać że nie słychać silniczka?? Bezpiecznik? Czy jest opcja że zamarzł??

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Nie naciskaj manetki od spryskiwaczy przy zamarznietym plynie bo silniczek spalisz :duh: Mi tez zamarzl niestety dolej denaturatu do zbiorniczka z plynem po jakims czasie pusci :D
Opublikowano

Mógł paść bezpiecznik ale bardziej obstawiam to, że spaliłeś silniczek od spryskiwacza.

Jak będziesz czekał aż samo się odmrozi to poczekasz do lata :) Wyjmij zbiorniczek z płynem, weź do domu, gorąca woda i po sprawie :cool2:

PS. swoją drogą nie zmienić płynu spryskiwaczy na zimowy.... :mad2:

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano

Wiem że to lipa nie zalać zimowego płynu, ale zaskoczyła mnie zima - 2 tyg. temu jak jeszcze było na plusie miałem ok. lita letniego płynu, i dolałem 1,5 zimowego mając nadzieję że się wymiesza i zużyje go. Ale mróz przyszedł i niewykorzystany płyn zamarzł ;(

Podoba mi się pomysł z denaturatem - Ile go muszę tam wlać?? rozpuści płyn w przewodach??

I generalne pytanie : Czy mogę założyć opcję, że brak dzwięku silniczka jest spowodowany tym że poprostu zamarzł??? Czy to możliwe??

Opublikowano

Jak najbardziej jest możliwe, że zamarzł...

Opcja z denaturatem jest bardzo czasochłonna - zwłaszcza przy temperaturze jaka jest na dworze. Jak nei chcesz wyciągać zbiorniczka to weź butelkę zagotowanej wody i po prostu polej nią zbiornik :cool2:

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano
w zeszla zime mialem taka sama sytuacje i niestety pompka spryskiwacza do wymiany z autozlomu kupilem ja za 30zl a wymiana to 3 minutki jedyne wyjscie jak pisze kolega wymontuj zbiorniczek z pompka i zabierz do domu zeby pompka i zbiorniczek odmrozil sie zalej plynem zimowym i zobacz czy dziala jak nie to niestety wymiana pompki cie czeka powodzenia