Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje bmw -u kupiłem bez płyty do nawigacji bo sprzedajacy powwiedział ze sie zagubiła .... mam czytnik dvd i kupiłem płytke (wypalkana tylko na testy) z nawigacja dvd hight 2010 po włorzeniu płyty pokazuje napis ze instaluje i po jakiś dwuch minutach pokazuje "No map CD in the navigation compiuter plise insert map cd " kupiłem inna dvd znowu ten sam problem instaluje po czym ze nie ma mapy kupiłem cd z mapa instalowało i ten sam napis po jakies 6 probie przeczytało mape i jak juz wczyta to działa poki nie wyciagne kluczyka na dłurzej ... i np jak wsiade do auta po godzinie i odpalam to znowu napis instaluje i ze nie ma mapy i zaskoczy za tam ktoryms razem .... Patrzyłem za nowym czytnikiem ale koszta to około 2tys zł moze jest sposob zeby sie jakos z tym uporać

I jescze prożba do zorientowanych czy ktoś może mie jedno znacznie powiedzieć jakapłytka prawidłowo powinna do mnie iść

Dvd bmw e65 2002 rok chodzi mi czy mk1 mk2 mk3 bo nie bardzow wiem czy profesional czy high

Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

http://images45.fotosik.pl/1795/d7228bb9e9fd6984m.jpg

Opublikowano

Było z grubsza tak:

Czytniki:

2001-2002 - CD

2002-2005 - DVD mapa 2D

2005- DVD DL mapa 3D

Wiec jesli masz DVD z 2002 roku (jesli nie było nic zmieniane) to bedzie czytać zwykłe płyty DVD oraz CD - nie bedzie czytać płyt DL - Dual Layer (8GB)

Płyty nawigacyjne DVD to HIGH i Professional (posiada punkty POI) a CD mogą być te same co do MK1-MK2-MK3 ale nagrane w MODE2.

Przy problemach z odczytem mozna przeczyścić laser wacikiem ze spirytusem (po wcześniejszym rozkręceniu).

Czesto soczewka mętnieje i nawet przeczyszczenie nie pomoże... wtedy proponuje przetestować płytę CD będą mniejsze problemy z odczytem...