Skocz do zawartości

318Ci Dziwne puknięcie przy wbijaniu 1 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Kiedy w moim 318ci przed liftem wciskam sprzegło i chce wbić 1-wszy (lub wsteczny) bieg, to w momencie kiedy go wbijam, słychac takie głuche puchnięcie gdzieś z okolic skrzyni (ewentualnie mostu) Dziwęk ten nie jest metaliczny jest taki na prawde głuchy, jak by przykryty paroma kołdrami :) Aha i nie zdaża się to za kazdym razem. (Średnio co drugi lub co trzeci raz) Nie ma to żadnego efektu na jazdę.

Czy ktoś już kiedyś miał taki przypadek??

Wpadłęm na pomysł wymiany oleju skrzyni i mostu, bo kiedy kupowałęm auto, most był lekko spocony, więc może to dobra decyzja...? Dodam ze autko jest z 2000r. i ma 170 000km .

Jeżeli uważacie że wymiana olejów jest dobrym pomysłem, to czy któś mógłby mi napisać jaki olej do czego i ile?? Szukałem tych informacji w dziale szukaj, ale znalazłem tylko do innych modeli bmw.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

"Jak by nie było, gdyby nie Niemce, nikt nie siedziałby teraz w BeeMce"
Opublikowano

Kolego temat jest znany, u mnie jest to samo... Wpadnij tutaj i poczytaj, może Ci to coś pomoże viewtopic.php?f=69&t=137085 . Jak tylko uporam się z resztą(większych) problemów zajmę się i tym i dam znać czy sie udało/jaki koszt. U mnie wygląda to dokładnie tak samo jak u Ciebie więc jeżeli bedziesz pierwszy u mechika również daj znać :wink:

Pozdro