Skocz do zawartości

jak zamontowac blos w bmw 7 e 38 , 2,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jesli ktos posiada informacje lub jakas wiedze jak zamontowac blosa w bmw e 38 2,8 m 52, bo na necie nic nie znalazlem co by akurat dotyczylo tego modelu. co potrzebne do montazu oprocz blosa , z tego co wiem to montowany jest na rurze dolotowej pomiedzy przeplywka a przepustnica, czy po zamontowaniu w tym miejscu podlaczam tylko waz z doplywem gazu czy jeszcze cos???? jesli ktos ma jakies fotki, lub przerabial podobny temat w swojej bmw ,, prosze o informacje, z gory dziek , pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Opublikowano
niestety ktos go popsul duzo wczesniej zakladajac tego typu instaslacje do takiego silnika , z taka instalacja juz kupilem i powiem szczerze ze bylem zdziwiony ze taka zalozyli i to holendrzy, bo samochod sprowadzony instalacja montowana w holandi, gdybym kupil bez instalacji to napewno bym sie nie zastanawial tylko zalozyl sekwencje,
Opublikowano
mysle ze mniejszym zlem jest blos niz mixer, z tad moje pytanie dotyczace wiedzy na temat tego urzadzenia jak to sie sprawdza zamiast mixera i jak wyglada montaz.............................
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Kolego daj sobie spokój z blosem do silnika z elektronicznym wtryskiem paliwa,niewiem czy wogóle dostaniesz przegląd z takim ustrojstwem pozatym każdy będzie omijał taki samochód szerokim łukiem w razie sprzedaży,nie widzę problemu w zamontowaniu sekwencji,masz już butlę,przewody miedziane doprowadzające gaz,więc przeróbka na sekwencję nie powinna kosztować więcej niż 2 tyś zł,spalanie i osiągi porównywalne do PB, brak możliwości strzału w plastikowy kolektor a ty zapominasz,że masz gaz pod maską.Kasa za sekwencję zwróci się bardzo szybko i wartość samochodu na takiej instalacji wzrośnie (patrząc na dzisiejsze ceny benzyny),same plusy.
Nur bmw e32
Opublikowano
Kolego daj sobie spokój z blosem do silnika z elektronicznym wtryskiem paliwa,niewiem czy wogóle dostaniesz przegląd z takim ustrojstwem pozatym każdy będzie omijał taki samochód szerokim łukiem w razie sprzedaży,nie widzę problemu w zamontowaniu sekwencji,masz już butlę,przewody miedziane doprowadzające gaz,więc przeróbka na sekwencję nie powinna kosztować więcej niż 2 tyś zł,spalanie i osiągi porównywalne do PB, brak możliwości strzału w plastikowy kolektor a ty zapominasz,że masz gaz pod maską.Kasa za sekwencję zwróci się bardzo szybko i wartość samochodu na takiej instalacji wzrośnie (patrząc na dzisiejsze ceny benzyny),same plusy.

zgadzam sie w 100% to nie passat czy polonez dajcie spokoj ze zwykla instalacja w takim aucie to jest ...

Opublikowano
wiem ze to nie passat czy polonez, chcialem poprostu uzyskac informacje czy warto cos takiego zakładac ,poniewaz posiadam instalacje 2 generacji , bo taki juz kupiłem gaz montowany w holandi, chodzi dobrze , nie ma strzałow czy falowanie obrotow, tylko troszke napewno strata mocy i na paliwie i na lpg, bo mixer zweza dolot i to dosyc duzo z tad moje pytania dotyczace blosa,,, to mowicie ze sekwencja,,, z ciekawosci zapytam gaziarza bo nawet mam znajomego jaki byłby koszt przerobienia z mojej na sekwencje
Opublikowano
Kolego jak masz znajomego gazownika to wyjdzie tobie max 1300-1400zł przerobienie na sekwencję. Polecam tobie staga 300+ sam taki miałem w swoje byłej E38 i chodził lala. Generalnie możesz założyć inne byle sekwencja - ważne żeby gazownik dobrze go wyregulował. Masz tu linka do staga z allegro: http://allegro.pl/sekwencja-ac-stag-300-6-plus-versus-200km-valtek-i1508388284.html
Opublikowano
Do M52 jakakolwiek gorsza instalacja niz sekwencja to morderstwo dla tego silnika (dodatkowo przy obecnych cenach montazu instalacji gazowych morderstwo nawet na krotka mete nieoplacalne).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i