Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ostatnio zauwazylem na miejscu parkowania auta na asfalcie czarna plame czyli to jakis wyciek po dotknieciu tej plamy na palcu nie wyglada mi to na olej silnikowy, ze zbiorniczka plynu chamulcowego nic nie ubywa a ze zbiorniczka plynu do wspomagania tez nie ubywa nie wiadomo jak co do ilosci tej plamy ale wyglada mi to na olej do wspomagania jesli to ze wspomagania czy to moze byc cos strasznego i drogiego w reperacji co tam moglo sie rozszczelnic????
Opublikowano (edytowane)

Spotkałem się z czymś podobnym, nie było widać skąd ubywa a plama była - problem był związany ze wspomaganiem, rurka wychadząca ze zbiorniczka była cała upaćkana. Zdjąłem, przeczyściłem, założyłem nowy cybant i problem się skończył :)

Pozdrawiam,

Edytowane przez Truteń

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano

Po pierwsze popraw tytuł wątku, żeby był zgodny z formatem tytułowania odpowiednim dla tego działu.

Co do Twojego problemu - niczego Ci nie ubywa, a jednak ubywa... Dokładną diagnozę wykonasz tylko spod auta, czyli na kanale lub podnośniku, bez tego możesz jedynie określić rodzaj płynu (zakładam, że to potrafisz)

Jeśli to wspomaganie, to zapewne na wejściu ze zbiorniczka do pompy, tam jest taka obejma, która lubi przepuszczać. Ja obstawiam jeszcze uszczelkę miski olejowej - szczególnie, że M43 ma gumową...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png