Skocz do zawartości

Falujące obroty 318

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam od niedawna BMW 318 z 1992 r

Mam problem z falującymi obrotami na ciepłym na zimnym , obroty wahaja sie tak od 600- 1100 jest to mocno denerwujące , nie daje sobie wcisnąć gazu na wolnych obrotach (chyba sie dławi ) , wymieniany był filtr powietrza oraz czyszczony silnik krokowy .wymienie chyba jeszcze przewody ale nie jestem za bardzo przekonany ze to pomoze . Był tez problem z przewodem paliwa , lała mi sie benzyna przy listwie do wtrysków , okazała sie drobnostka nie dokrecone opaski (2 opaski na każdy przewód - jeden doprowadzajacy paliwo drugi odprowadzajacy - czy takie rozwiazanie w tym silniku jest seryjne bo dla mnie to wyglada na jakąś rzeźbe - zwykle jest wkręcany przewód a nie gumowy przewód z opaskami uciskowymi ???? ) teraz na zimnym wmiare równo pracuje na ciepłym niestetety nadal falują obroty :( . Nie wiem od czego sie zabrać - silnik ten jest na razie nowością dla mnie

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Witam. Jako pierwsze podaj, jaki masz silnik. M40 ???

I nie wiem, o co ci chodzi z tymi wężami paliwa ??

Fabrycznie są mocowane do listwy wtryskowej na obejmy, zresztą nie wiem jak mogłyby być inaczej ??

Radzę sprawdzić czy też raczej wymienić filtr paliwa, a nie zabierać się do przewodów, bo te trochę kosztują :norty:

Falowanie może mieć wiele przyczyn :norty:

Sam z tym walczyłem dość długo :norty:

Powodzenia.

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring