Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj wyjechalem w trase i po jakiejs godzinie jazdy zablokowal mi sie wyswietlacz w radiu tzn zegar stanol i jak przelanczalem stacje to nic sie nie zmienialo, po chwili zjechalem na stacje aby wylaczyc silnik, po kilku minutach go wlaczylem i juz nic nie bylo tzn nie bylo zegarka anie stacji radiowej ale muzyka gral. Wydaj mi sie ze padl poprostu wyswietlacz. Doodam ze kilka dni temu rowniez mialem podobny problem ale po resecie silnika wszystko wrocilo do normy. Wiecie moze co sie moglo stac?

Wydaje mi sie ze to przez AUX bo gdy nie uzywam to sie nic nie dzieje :?

Opublikowano
Jeśli nic nie grzebałeś w kabelkach, to wygląda na jakieś błędy w oprogramowaniu lub uszkodzenie któregoś elementu (wyświetlacza lub jakiegoś przekaźnika, który jest odpowiedzialny za wyświetlanie na wyświetlaczu).

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Nic nie grzebalem napewno pozatym kupilem auto jakis miesiac tem, moze porzedni wlasciciel cos kabinowal :?

Co sugerujesz zeby zrobic? W sumie to jestem pewny ze to przez AUX bo dzis sluchalem muzyki i rozmalwialem przez tel a po odlaczeniu kabla AUX nagle wyswietlacz sie zablokowal :cry2:

Opublikowano
Podjedź do ASO lub do jakiegoś magika co ma komputer i potrafi odczytać błędy z komputera w aucie. Może tam będzie więcej informacji.

E30, E36, E60, E87, F48

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
cześć .Miałem tak samo ,wizyta w aso nic nie pomogla bo jak dojechalem wszystko bylo OK.i oni tez tak twierdzili .nastepnie udalem sie do innego serwisu i zlozylem tam reklamacje gwarancyjna i teraz wszystko jest OK. wymiana na gwarancji pomogła. a odnosnie tego radia, jak odebralem auto bylo ok,tylko po jakims czasie zona stwierdzila ze niedziałaja czujniki cofania. bo walnela w taki pal a nic nie slyszala.i tu sie okazalo ze przy wymianie radia nie przeprogramowali go. teraz po nastepnej wizycie juz jest wszystko ok, tylko zostal popekany lakier. pozdrawiam