Skocz do zawartości

320i Brak zapłonu pali sie kontrolka od wody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem i postanowiłem o tym napisać na forum. Wieczorem odstawiłem auto na parking rano chciałem jechać do pracy auto kreci rozrusznikiem ale nie chce odpalić dodam ze przy przekrecaniu kluczyka w stacyjce zapala sie kontrolka od wskaznika temperatury wody przed tym zdarzeniem normalnie zapalała sie tylko kontrolka od rezerwy i gasła a od wody nigdy sie nie zapalała a teraz pojawia sie przy karzdym przekreceniu kluczyka w stacyjce. czy ktos z was ma moze jakis pomysl co to może być? :(

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Mi kontrolka od wody zapala się zawsze, w każdej bawarce którą miałem tak było i nie miałem z tego powodu żadnych problemów, więc to chyba raczej nie ma związku.

Co do odpalania - jak nie odpalał od razu to "pompowałeś" gazem? Może paliwo się cofnęło? Sprawdziłeś świece i przewody zapłonowe?

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano
witam kolego przewodów i swiec nie sprawdzałem a co do odpalania zawsze odpalała za pierwszym razem nawet bez pompowania pedału gazu mówiąc krótko to nie jestem za bardzo obyty w sprawach mechanicznych co do bmw.
Opublikowano

Spróbuj najpierw z pompowaniem - może paliwo się cofnęło, może jakiś syf się dostał. Zacznij od najprostszych rzeczy :)

Nie zwróciłem uwagi na Twój silnik - 2,0. Powodem może być równiez padnięta któraś cewka - często jest tak, że jak jedna czy dwie padną jest cholerny kłopot z odpaleniem a jak już się uda (pompując gazem) to silnik wogóle nie ma mocy :(

Pozdrawiam

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano

próbuje w ogóle odpalić ??? są jakieś przejawy że by chciał czy tylko kręci rozrusznikiem???

ja bym bardziej stawiał na padniętą pompkę paliwa

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)