Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupilem jakis czas temu e30 z m30b35 z sekwencyjna instalacja gazowa , silnik dziala normalnie na gazie lecz na benzynie przeplata tak jak by nie chodzil na jeden cylinder . Wymienione kable swiece kopulka i palec dobre , cewka tez . Czy ktos wie co moze go bolec ? ? Mam jeszcze jedno pytanko : w e30 nie ma miejsca na visko wiec jest zamontowana chlodnica od e36 2.4 td i wiatrak na zewnatrz chlodnicy , czy ktos mi moze powiedziec w ktora strone ma sie krecic wiatrak ? bo troche sie grzeje , uszczelka pod glowica cala. prosze o pomoc
Opublikowano
Możliwe że coś nie tak z wtryskiwaczem pb. Wentylator zawsze dmucha w strone silnika. Sprawdz luzy zaworowe bo dzwignie lubią pękać a wtedy głowica do wyjęcia. Pozdro
Pozdrawiam
Opublikowano
możesz wyjąć filtr paliwa i sprawdzić jego przepustowość moze sie zapchał u mnie ta było

filtr paliwa obok pompy czy pod podwoziem? Źle pracował tylko na biegu jałowym czy ogólnie na benzynie?

Opublikowano
na jałowym falował chodził jak stary mustang pyr pyr pyt tak jak by przygasał puźniej sie uspokajało czasem lubila zgasnąć na wolnych cieżko palił z filtra wyleciała ziemia... na nowym samochód idealny palił od tyku równo chodził co wcześniej nie było możliwe choć po pół godziny od wymiany mam tak samo do teraz wyjąłem go i sprawdziłem przepustowość- zapchany znowu poprostu brudno w baku i załatwiło szybko nowy filtr nie wiem czy to czyścić czy zalać więcej wachy i zmienić jeszcze ze 3 filtry zanim bedzie dobrze narazie jeżdze tak a właściwie już zakończyłem jazde bo śnieg spadl drogi solą a blacharke mam dobrą i chce ją taką mieć jak najdłużej