Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam dwa pytania. Pierwsze:

Mam w moim BMW z 2002r. Radio PH7090 + zmieniarka i navigation system w bagażniku.

Problem polega na tym, że w MENU radia nie mam opcji, NAVIGATION, TELEFON, BORDCOMPUTER. Jest tylko AUDIO, EINSTELLUNGEN, UHR i BILDSHIRM AUS.

Zmieniarka na płyty CD działa poprawnie, nie działa za to GPS NAVIGATION SYSTEM, nawet nie świeci żadna kontrolka na nim (mowa o urządzeniu na płyty z bagażnika).

Opcji TELEFON też nie ma, ale po włożeniu karty i wpisaniu pin telefon działa, i jeżeli ktoś do mnie dzwoni mogę odebrać na kierownicy wielofunkcyjnej i głos leci przez radio.

Pytanie, czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem i nie wie gdzie tkwi problem i czy np. komputer u mechanika może to wykryć?

Drugie pytanie dotyczy się sterowania od nawiewów, klimatronik, a mianowicie gdy przekręcę kluczyk do momentu aż włączą się nawiewy w sterowaniu nawiewami i klimą słychać dosyć głośne "tykanie" które nie ustaje przez parę minut nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Czy to jest normalne w tym samochodzie?

Opublikowano
kolego,post jak ten powinienes umiescic w dziale "car audio."

przenosze.

tak z ciekawości gdzie jest dział car audio ?

Opublikowano

kolego, ok, zlapales mnie za slowko. :wink:

a masz cos moze do powiedzenia autorowi tego watku na temat jego problemu?

Opublikowano

to nie była złośliwość po prostu przeleciałem całe forum bo byłem ciekawy gdzie zostało przeniesione :) raczej myślałem że ze mną jest coś nie tak :8)

ale koniec offa

A teraz na temat nie masz w menu navi bo czytnik nie ma softu radio może działać bez navi normalnie .

Opublikowano

Powiem że przej jeden dzień działało mi wszystko, tylko nie sprawdzałem czy w bagażniku mogę wyciągnąć płytę z nawigacji. Miałem też wtedy opcje Telefon, Boardcomputer, oraz Navigacja. Ustawiłem sobie miejsce docelowe itp. Po wyłączeniu samochodu i ponownym przekręceniu kluczyka już tych opcji nie było.

Nie mogę również wyciągnąć płyty z nawigacji, zero reakcji.

Ps. jak czytnik nie ma softu?