Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Parują mi przy deszczu lub po umyciu przednie reflektory (od środka). Czy ktoś zna sposoby usunięcia tej usterki?
Opublikowano
mam to samo...;/ prawa lampa paruje...po deszczu lub umyciu. Bede z tym wlaczył bo wawala mi żarówke od ringów..ostatnio nawet zaeczęło sie skraplać od środka a to pewnie dlatego ze wywaliłem uszeczelke od klapki z tyłu i zasilikonowałem, niestety w lampie była wilgoć nie wysuszyłem jej porządnie wiec dalej sie skrapla. W piątek rozbieram cały przód biore lampe do domu, wysusze ładnie zasilikonuje i dam znać czy dało to porzadany efekt.
Opublikowano
lampy to oczywiście bi-xenony, w serwisie powiedzieli ze jak jest zwykła lampa to sie praktycznie nie zdarza ale w xenonie jak najbardziej...niby winna uszczelka, niby osłona moze byc niedopasowana...cholera wie co tam jest nie tak;/ ja w piątek rozbieram swoja lampe i zaczynam weekendową walke z tym:) oby sie udało:)
Opublikowano

sprawdzcie czy macie zaślepkę od ringów.

mój samochód niby serwisowany był w ASO a zaślepki zabrakło niestety...

...w ten weekend miałem zdejmowane lampy -były dane do wyczyszczenia,polerowania i uszczelnienia.

http://img860.imageshack.us/img860/2813/podpise90v02.jpg
Opublikowano

U mnie tez kiedys parowaly-załatwilem to domowym sposobem(metoda prób i błedów),

Wystrczyl zwykly przeżroczysty silikon,igla i strzykawka i palec :lol:

Jak sie okazalo nieszczelnosc byla przy polączeniu przedniej czesci lampy(przezroczystej),a pozostała czescia reflektora(czarna)pewnie skonczylo sie uszczelnienie,ale wycisniety delikatnie silikon przez igle i przesmarowanie palcem(mokrym),załatwilo sprawe :cool2: :D

Zabieg praktycznie niewidoczny a skuteczny,minęło dobre pół roku i lapma nie paruje :D

icon4.png
Opublikowano
Witam ponownie koelgów, atk jak psiałem w piątek zabieram sie za wyjęcie lampy i uszczelnienie jej,ale mam jedno pytanie, czy odpowietrznik który jest w lampie musi byc otwarty czy moze zamkniety?Czy moze go wywyalic w ogóle?jak z tym jest?
Opublikowano

Jeżeli macie auta do czterech lat kupione na rynku polskim lub do trzech lat z rynku np. niemieckiego to przecież od tego jest gwarancja.

Takimi sprawami już się zajmowałem. [email protected]

Mimo argumentacji producenta zjawiska resublimacji pary wodnej; to dlaczego jedne parują a drugie nie ;)