Skocz do zawartości

Demontaż szyby,pobór prądu,pozycja tył- trzy pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam trzy pytanka,może ktoś opisać jak po kolei postępować aby wyjąć przednią boczną szybe? Druga sprawa to taka że mam pobór prądu w stanie spoczynku po około 20 minutach 0,14A czy to warotść w miare normalna,czy za duża? Trzecia sprawa to taka że jedna z żarówek tylnego światła postojowego mi nie świeci.Dokłądniej to w lewej lampie są dwie żarówki, jedna świeci druga nie, niewiem co to za przyczyna,bezpieczniki ok. Prubowałem połączyć kablem z tą drugą i zaświeciła, tylko wtedy mruga, i wariuje komputer pokazując przepaloną żarówke.Może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny?
Opublikowano
Nikt nic nie moze napisać w kwesti moich pytań? Wiem, że na temat akumulatorów jest tu dużo postów, jednak tak sie zastanawiam nad tym poborem bo jest to niby tylko dwa razy tyle co powinien pobierać normalnie.Akumulator nie jest rewelacyjny, pojemność 55Ah(przy mały) i przy pomiarze aeormetrem po naładowaniu gęstość elektrolitu około 1,20. Przy obecnych temperaturach auto maksymalnie przestoi jedną noc, po dwóch już nie odpala. Zastanawiałem sie na tym jeżem ale czy on nie pobiera znacznie więcej prądu jak jest uszkodzony niż 0,14A (wskażnik w mierniku ustawiony na zakresie 10A). Co do demontażu szyby to myśle, że sobie jakoś poradze,choć wszystkie wskazówki mile widziane :). Natomiast z tematem tylnej pozycji to już będzie poważniejsza sprawa, może ktoś mi napisze skąd wychodzi zasilanie do tych żarówek, bo wychodzi na to że każda z 4 ma swój osobny obwód i jedna mi nie świeci i nie pokazuje błędu na kompie o przepalonej żarówce?
Opublikowano

wszystkie żarówki zewnętrzne mają osobne kabelki

i wychodzą one z LCMa (jest on przy prawej nodze pasażera za dywanikiem)

sprawdź wtyczki bo pewnie gdzieś nie łączy

jak jednak wyjdzie że LCM uszkodony to pociąg prąd z drugiej żarówki ale odetnij oryginalny kabel i musi świecić

co do poboru to ja też miałem problemy ale u mnie pobór był na zamkniętym coś około jednej A/h