Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie dzisiaj przytrafiła mi Się mała usterka związana z brakiem świateł STOP,problem został rozwiązany,ale zastanawia mnie jedna rzecz która opisze dalej. W trakcie usuwania problemu wyciągnełem bezpiecznik odpowiadający za te światła (nr41) aby sprawdzić czy jest OK i wtedy okazało Się,że STOP zapalił Się automatycznie :shock: pierwszy raz widziałem taką sytuację. Jak to możliwe że przy wyciągniętym bezpieczniku światła te zaczęły działać :?:Przy włożeniu go na miejsce gasły. Czy miał już z was ktoś taki przypadek :?:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

wszystkie światła idą przez LCMa więc pewnie on po wyjeciu bezpiecznika chciał sprawdzić żarówki

takie cuda tylko w BMW -- ja wyjołem bezpiecznik od zapalniczki a w niej dalej prąd ...

Opublikowano (edytowane)
No właśnie wczoraj też wymieniałem u siebie LCMa i jest włożony od takiego samego modelu(523i) ,ale różni Się od mojego tylko jedną liczbą i nie był przeprogramowany, bo planuję zreanimowąc swój i założyć go spowrotem.Więc to może przez ten inny moduł takie cyrki były,chociaż wszystkie światła i podświetlenia są OK Edytowane przez bonzo320i
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
No właśnie wczoraj też wymieniałem u siebie LCMa i jest włożony od takiego samego modelu(523i) ,ale różni Się od mojego tylko jedną liczbą i nie był przeprogramowany, bo planuję zreanimowąc swój i założyć go spowrotem.Więc to może przez ten inny moduł takie cyrki były,chociaż wszystkie wszystkie światła i podświetlenia są OK

no i od tego cza było zacząć

ja jak wymieniłem LCMa to w zegarach oświeciła mi się kontrolka od klocków hamulcowych

założyłem swojego i kontrolka zgasła

a światła wszystkie na tym "nowym" też świeciły poprawnie

Opublikowano
No właśnie wczoraj też wymieniałem u siebie LCMa i jest włożony od takiego samego modelu(523i) ,ale różni Się od mojego tylko jedną liczbą i nie był przeprogramowany, bo planuję zreanimowąc swój i założyć go spowrotem.Więc to może przez ten inny moduł takie cyrki były,chociaż wszystkie wszystkie światła i podświetlenia są OK

no i od tego cza było zacząć

ja jak wymieniłem LCMa to w zegarach oświeciła mi się kontrolka od klocków hamulcowych

założyłem swojego i kontrolka zgasła

a światła wszystkie na tym "nowym" też świeciły poprawnie

Początkowo nawet nie skojarzyłem akcji z tym STOPem z wymianą LCM bo jak pisałem wcześniej sprawdzałem światełka i wszystko grało,wszelkie podświetlenia też a usterka przytrafiła się pod wieczór i chyba już zapomniałem o wymianie modułu :mrgreen: