Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, czy ktoś z Was dał radę zaprogramować to ustrojstwo w lusterku? Nie pytam o instrukcję, bo ją mam i na forum też ona była zamieszczana. Chodzi mi o to, czy realnie to komuś działa. Mam bramy firmy Wiśniowski, pilot do nich to samo - za boga nie chce się wgrać. Gość od bram powiedział mi że jeden klient już prosił go o wgranie i nie dali też rady, gość jeździł do serwisu BMW z tym lusterkiem - cudował i nic. Samochód jest krajowy, czyli częstotliwości które są np w USA też nie są tu problemem. Macie jakiś pomysł?

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano

Ladne klocki :shock: ja też mam jakieś ustrojstwo przy lusterku ale nie wiedziałem ze to zdalne sterowanie do bram :mad2: :mad2:

gdzie znajde instrukcje do zaprogramowania pilota :?:

Ja mam sterowanie firmy BENICA

Opublikowano
Właśnie rozmawiałem z serwisem Wiśniowskiego i powiedzieli, że ich sterowanie nie współpracuje z pilotami w BMW :( Ale za to powiedzieli, że można założyć jakąś przystawkę radiową CAME i to chodzi. W poniedziałek drążę temat co i jak dalej... :8)

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano

ale przystawka jest do bramy nie do pilota :) Jesli masz zamontowana brame w swoim domu to ok, w przypadku gdy jest to wjazd do wspolnych garazy w zasadzie nierealne.

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
ale przystawka jest do bramy nie do pilota :) Jesli masz zamontowana brame w swoim domu to ok, w przypadku gdy jest to wjazd do wspolnych garazy w zasadzie nierealne.

vazq~

Realne, wtedy tylko trzeba dostać się do skrzynki w bramie i zrobić co trzeba. Ale to już fachowców od bram trzeba pytać.

Pzdr.

Opublikowano

to mialem na mysli - nalezy albo modul radiowy wisniewskiego zastapic came, albo dopiac do sterownika (o ile jest to mozliwe). Na to zgoda mieszkancow, brama nie dziala przez kilka godzin, kto za to zaplaci itd. :?

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
to mialem na mysli - nalezy albo modul radiowy wisniewskiego zastapic came, albo dopiac do sterownika (o ile jest to mozliwe). Na to zgoda mieszkancow, brama nie dziala przez kilka godzin, kto za to zaplaci itd. :?

vazq~

A no właśnie, troszkę problemów z tym jest. to fakt. :roll:

Opublikowano
Powiedzcie mi od pewnego momentu zastanawiam co to jest za biały kwadracik w lusterku wstecznym od strony szyby wygląda na jakiś czujnik może to jest czujnik do tego pilota a jak to programować hm bo nie mam pojęcia co to jest
Opublikowano
Powiedzcie mi od pewnego momentu zastanawiam co to jest za biały kwadracik w lusterku wstecznym od strony szyby wygląda na jakiś czujnik może to jest czujnik do tego pilota a jak to programować hm bo nie mam pojęcia co to jest

To jest czujnik ściemniania lusterka, poświeć sobie latarką to zobaczysz, że lusterko ściemnia.

Pzdr.