Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale ASO zwłaszcza ASO BMW było dla mnie synonimem wysokich cen, ale i profesjonalizmu. Tymczasem okazuje się, że ceny może i są wysokie to z profesjonalizmem gorzej. Pracownicy działów części i akcesoriów mają problem ze zrozumieniem zapytania i odpowiedzią na nie, nie odbiegając od tematu. Zdarza się też, że nie wspominają nic na temat zapytania, lecz oferują coś kila razy droższego. Najbardziej bolesnym okazuje się fakt, że nie mają kompletnie pojęcia o marce, produkowanych przez nią samochodach i ich wyposażeniu patrzą tylko ślepo w katalogi. Jeżeli podobnie przedstawia się sytuacja w działach serwisu to bałbym się oddać samochód w ich ręce.

To takie moje spostrzeżenia po kontakcie z 5 ASO BMW w Polsce.

Może korzystał któryś z forumowiczów z ASO, które może polecić.

Opublikowano
Dziwne co piszesz ale być może masz takie odczucie. NA pewno i zdecydowanie moge polecic ASO INCHAPE Wrocław, dział części rewelacja, naprawy również, gorzej z lakiernią.
Opublikowano

Dla mnie też to dziwne :cry:

Ja nie miałem nigdy większych problemów z ASO - mogę polecić Auto Fus Z Warszaway z Ostrobramskiej. Nie wiem jak z serwisem, ale dział części nie ma żadnych problemów ze zrozumieniem o co chodzi, zdarza się nawet czasami sami proponują jakieś rozwiązania. I co ciekawsze wcale nie mają takich kosmicznych cen...

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D

Opublikowano
Specjaliści z Auto Fus z Warszawy na pytanie o cenę Telestartu do 530d zaproponowali mi sprawdzić z jakiego samochodu jest zamontowane webasto, jest to tym bardziej dziwne bo wszystkie 530d miały webasto Z/C w standardzie. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź.
Opublikowano

No sorry ale jak dzwonisz o czesc to masz wiedziec oco ci chodzi :8) nie kazdy sie domysli, jak przyjedziesz do montazu powiesz chce miec taka opcje to jakos sie dogadacie z mechanikiem i od powie co to za czesc :)

Zadzwon jeszcze raz i powiedz ze chcesz zestaw doposazenia w panel thermo call (sa 3 wiec poprosza o vin) a pozniej powiedza ze kosztuje 2836 pln :lol:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
No sorry ale jak dzwonisz o czesc to masz wiedziec oco ci chodzi :8) nie kazdy sie domysli, jak przyjedziesz do montazu powiesz chce miec taka opcje to jakos sie dogadacie z mechanikiem i od powie co to za czesc :)

Zadzwon jeszcze raz i powiedz ze chcesz zestaw doposazenia w panel thermo call (sa 3 wiec poprosza o vin) a pozniej powiedza ze kosztuje 2836 pln :lol:

Wiem o co mi chodzi, pytałem o telestart! oferowano mi thermo call :mad2: lub sprawdzenie z jakiego samochodu zamontowane jest webasto :mad2: ( wszystkie 530d w E39 miały je fabrycznie), a po przesłaniu vin jeden inteligentny inaczej stwierdził, że nikt mi nie da gwarancji bo fajera jest po prawej. Jedynie z ASO INCHAPE Wrocław odpowiedzieli z odrobiną sensu, że telestartu do E39 nie ma już w ofercie, trochę to dziwne bo w UK jest i to w bardzo umiarkowanej cenie.

Opublikowano

Sprecyzyj co toma byc telestart ? bo czegos takiego nie bylo Sprawdzalem ETK i do webasto byly tylko piloty brak opcji obslug telefonem

Zakladalem ze masz E60 dlatego pisalem o panelu thermo call

Opublikowano

Konkretnie etk nie przewiduje tego pilota do e39, jest pilot t70 i t80 ale pewnie mozna go dopasowac ekspertem od webasto nie jestem

Fakt jest taki ze tlestar to nazwa wlasna dla pilota firmy "webasto" chcac go z serwisu pros o pilota botelestart bardziej z nazwy kojarzy sie z uruchamianiem przez telefon a nie z pilota, dlatego w serwisie zglupieli :cool2:

Opublikowano
Wszystko ok niektórzy po wyjaśnieniu jarzyli o co chodzi, ale stwierdzali że nie ma opcji doposażenia. Dziwne o tyle, że wszystkie 530d w E39 miały webasto Thermotop Z/C czyli dogrzewa i silnik i wnętrze. przy małym BC nie ma opcji sterowania czasem z mid'a wiec po to jest pilot, lub zewnętrzny zegar od webasto wpinany w standardową wiązkę jaką daje bmw do zestawu pilota (to jest dla mnie brak znajomości pojazdów marki tak samo jak zalecanie sprawdzenia z jakiego samochodu jest zamontowane webasto-sorry szwaby je wsadzali do wszystkich wiec po co miałbym przekładać z czegoś innego). Fenomenem okazał się gość który stwierdził, że nawet gdyby była opcja doposażenia to nikt mi nie da gwarancji bo samochód ma fajere po prawej. no sorry bardzo a co w UK prąd w drugą stronę płynie ( jak sie boją, że nie potrafią czegoś zrobić to niech to powiedzą, jak bym pompę paliwa wymieniał to tez mi gwarancji nie dadzą bo fajera po prawej). ASO jest kosztowne, ale na litość boską nic za darmo powinni oferować usługi w nie podważalnej jakości. O dziwo zestaw t80 jest dostępny w UK w 3 dni za ok 350funtow. Chciałem wspomóc rodzimych usługodawców, a tu w 5 serwisach w największych miastach Polski tragedia tylko we Wrocławiu odpowiedzieli konkretnie, że nie maja tego w ofercie już, szczere, uczciwe i profesjonalne.