Skocz do zawartości

316i Compact - jakie klocki i szczęki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od tygodnia jestem posiadaczem tego modelu, rocznik '97 i jedna z pierwszych rzeczy która wymaga wymiany przez zużycie to klocki hamulcowe z przodu i szczęki z tyłu.

Prosiłbym o poradę, jakimi markami tych elementów się zainteresować? Mile widziane nawet odnośniki do konkretnych sklepów/aukcji.

Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, bo zapas metrów na wyhamowanie muszę powiększać :)

Opublikowano
Jak byś trochę poszukał to byś znalazł bo tematów o klockach było już trochę. Raczej wszystkie droższe, firmowe powinny być bezproblemowe, osobiście mogę polecić meyle, nie ścierają się bardzo szybko, w miarę mało pylą, nie piszczą. Odradzić mogę DON, coś takiego mi podali w sklepie (innych nie było, była sobota i zamykali sklep), i pylą, i szybko się ścierają, i piszczą tak że się wszyscy oglądają. Jeszcze jest taka kwestia jak wystąpiła u kolegi który jest okropnie chytry i zamówił najtańsze klocki z allegro-po 5 dniach od założenia tarcze było całe zaklejone klockami, wyczyścił i jeździł dalej, po miesiącu ma tarcze albo do przetoczenia albo do wymiany bo nie da się tego doczyścić.