Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM wracajac do tematu... zamatowalem dzisiaj swiatla:) wszystko jest ok ale kolor ringow jest zolty... i co teraz musze zrobic zeby uzyskac piekny bialy kolor????
Opublikowano
Chyb nie masz możliwości zmiany koloru na inny no mogę sie mylić wszystko sie da ale pewnie musisz mocno ingerować w rozbiórkę lampy wymiana ringów ew samych diód , a do kolegi alexik oszukiwacze są na allegro i przetwornice też ja tak jeżdżę już pół roku montujesz wtedy żarniki d2s do lampy ja zmieściłem sie w 1020zł dokładnie, teraz myślę że zrobiłbym to taniej ale polecam ci zrób jak w oryginale bo koledzy z forum będą cie później wytykali : :wink: ori lampy z przetwornicami ori i żarnikami to koszt 1600zł przeprogamowanie to ok 100zł , tyle w tym temacie ja zrobiłem taniej bo trochę się na tym znam a wtedy jak to robiłem to koszt ori to było coś ok 2600zł zaoszczędziłem 1600zł lampki świecą okej i nie mam błędu :cool2:
Opublikowano
Chyb nie masz możliwości zmiany koloru na inny no mogę sie mylić wszystko sie da ale pewnie musisz mocno ingerować w rozbiórkę lampy wymiana ringów ew samych diód , a do kolegi alexik oszukiwacze są na allegro i przetwornice też ja tak jeżdżę już pół roku montujesz wtedy żarniki d2s do lampy ja zmieściłem sie w 1020zł dokładnie, teraz myślę że zrobiłbym to taniej ale polecam ci zrób jak w oryginale bo koledzy z forum będą cie później wytykali : :wink: ori lampy z przetwornicami ori i żarnikami to koszt 1600zł przeprogamowanie to ok 100zł , tyle w tym temacie ja zrobiłem taniej bo trochę się na tym znam a wtedy jak to robiłem to koszt ori to było coś ok 2600zł zaoszczędziłem 1600zł lampki świecą okej i nie mam błędu :cool2:

Oki, rozumiem, że ten oszukiwacz byłby potrzebny, żeby nie wyskakiwał błąd przepalonej żarówki, tylko w takim razie po co programowanie jest jeszcze potrzebne? sorry, że zadaje takie pytanka, ale faktycznie może lepiej więcej dołożyć ale mieć wszystko ok. Pytanie do forumowiczów w takim razie, może ma ktoś do sprzedania xenonki przed fl? najlepiej już kompletne...:)

Opublikowano

witam panowie:) mieliscie racje lampy te co kupilem to nieporozumienie:) jutro wykrecam i odsylam:) i teraz prosze o podpowiedz... znalazlem http://cgi.ebay.co.uk/Angel-eye-headlamps-headlights-BMW-3-series-E90-E91-/280591914555?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item415494d63b

czy to sa orginalne swiatla? czy bede mógł podpiac pod te lampy http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E90-E91-OEM-Angel-Eye-Light-Halo-Ring-Upgrade-Bulb-/220702880681?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3362eab3a9 te diody????? jezeli nie to juz nie wiem czego szukac:) chodzi mi o taki efekt http://www.alibaba.com/product-tp/101499024/Rdash_Angel_Eyes_For_BMW_E90.html . odrazu podkresle ze z ciekawosci zadzwonilem do bmw i spytalem sie o xenony do mojego modelu:) cena 1300funtow czyli ok 6 tys zloty. chodzi mi konkretnie o uzyskanie efektu jak na ostatnim zdjeciu. dzieki

Opublikowano
Musisz kupić oryginalne xenony żeby uzyskać taki efekt i te markery (diody) pasują tylko do oryginalnych lamp xenonowych bmw, to co cały czas wysyłasz to tylko tanie tandetne angel shajse :) ori xenony prawdopodobnie na aukcjach kupisz tylko używane . Ale to nie problem są w bdb stanach ;)
Opublikowano
PANOWIE rozumiem roznice od bixenon od xenon.... a teraz wytlumaczci mi roznice taka od normalnych swiatel jakie mam w bmw od bmw xenon? oprócz wygladu??? tak bmw maja ringi.... moje swiatla nie maja... ale dzisija kupilem zarówki xsenon 6500k i jest ok... czyli jak to jest? bo szukam na google i nie bardzo.... po co to jest skoro wsadzam zarowki xsenon i wszystko dziala? na starych lampach? http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E90-3-SERIES-HID-Xenon-Conversion-Kit-CANBUS-FREE-/250728908420?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a609b8684 ?prosze tylko o wytlumaczenie bo widocznie nie wiem czego szukac..... czym sie roznia swiatla z polski od uk? rhd i lhd... rozumiem ze chodzi o kierownice. lewa prawa...... ale jak to sie ma do swiatel? co sie z nimi dzieje jezeli sa np. z uk w polsce i odwrotnie? wybaczcie ale naprawde nie moge znalesc normalnego rozwiazania.......
Opublikowano
link ktory zamiescile w poprzednim poscie dotyczy.. do jakich lamp?do czego to sluzy? bo wydlug Marka2004 to ja widze tylko swiatla normalnie monowane tzn standard ( to co teraz mam) i xenony...
Opublikowano
Link który wysłałeś to zestaw HID jest to do każdego auta które jest na żarówkę H7 , Gość z aukcji to sprzedaje z przeznaczenie do lamp ori bez xenona i bez soczewki (czyli takie jak miałeś pierwotnie ) ale nie zaznaczy na aukcji " Po założeniu tego zestawu do standardowej lampy na wstępie twoje auto nie przechodzi przeglądu i policja natychmiast zabiera za coś takiego dowód " włożenie tego do zwykłej lampy spowoduje że będziesz oślepiał wszystkich , Jest jeszcze opcja że zamontujesz to w swoich lampach tylko jak przypuszczam twoje lampy są na żarówkę H1 te z kierunkiem led co kupiłeś . Więc nic z tym zestawem nie zrobisz , możesz jedynie poszukać zestawu HID na H1 ale ale szukaj takiego żeby ci błąd nie wyskakiwał i znajdź elektryka który zamontuje ci to dobrze , pamiętaj żeby przetwornice były z systemem canbus nie będzie wtedy wyskakiwał błąd ale nie jest to pewne ja takie coś mam zamontowane u siebie i musiałem jeszcze dokupić oszukiwacze . Proponuję ci nie kombinować jak sie na tym nie znasz i kupić ori lampy z ori osprzętem i jechać na komp. zlikwidować błąd , Ja tak to zrobiłem u siebie bo chciałem zrobić to tanio puki co jestem zadowolony ale wiem że to druciarstwo i będę to w przyszłości zmieniał na ori . mam takie coś zamontowane w oryginalnym xenonie bez osprzętu i poprawnie ustawione lampy , nie mam żadnych problemów świeci ok , palniki są tanie bo D2S , jak chcesz wstawie ci fotki jak jest zamontowana przetwornica i żarnik D2S , 3 w nocy mykam spać ;)