Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie taki problem.Od kilku dni bardzo długo muszę kręcic żeby odpalic autko po calej nocy przed domem (po okolo 5 sekundach odpala) . Odłączylem akumulator i przyniosłem do domu w celu podładowania prostownikiem. Po około godzinie na prostowniku pojawiła już się zielona dioda (naładowany) natomiast na akumulatorze nie ma nic - czarny punkt. Z tego co widze powinna tam też się pojawic zielona lampka czy nie?

Niby taki jest tam opis ( żółty-akumulator do wymiany,czarny-ładowanie , zielony-naładowany ) Dobrze to rozumuje?

Chodzi o aku 80Ah od 320d .

Proszę o radę

Pozdrawiam

Kerman

Opublikowano
Miałem podobnie ładowałem i ciągle czarna kontrolka, w końcu ładowałem pół dnia a kontrolka nadal czarna w końcu się wkurzyłem i kupiłem nowy aku i po problemie, wygląda na to że twój aku już umiera.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Rano podłaczyłem aku do auta.Odpalił po 2 sekundach bez dymka. Myślę.że ładowanie coś pomogło.Może nie dużo ale jednak.

Czy jak temperatury spadają poniżej 0st. odpalacie swoje autka jakos inaczej? Czytałem o tym,żeby kilka razy podgrzać świece i dopiero odpalić-załapie szybciej.Prawda to?

Pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a nie jest tak ze jak jest te czarne oczko na akumulatorze tzn ze juz jest on do wymiany ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii