Skocz do zawartości

M10B18 na m43b18 e30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zjaechałem moje m10 i mam zamiar włożyć m43 muszę coś zmieniać oprócz silnika? proszę o pomoc:))
Opublikowano
silnik skrzynia miska olejowa z e30 wiązka komp itd itp
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czemu m43? Lepiej m42 lub m44, Z m42 jest lepiej bo silnik, wiązka , komp. A m43 i 44 dochodzi jeszcze coś ze stacyjką czy OBC, nie pamiętam do końca, ale jest wiecej roboty w elektryce silnika. Nie wiem czy dostaniesz miskę pod m43 by pasowała do E30.
Opublikowano
musiałbyś sprawdzić czy górna miska nie pasuje od m42 ale nie jestem pewien.
Opublikowano
  • Autor

Więc mam problem bo silnik juz zakupiłemm... eh... silnik mam ze wszytskim z wiązką, wydechem, przepływomierzem kompletny bez skrzyni... gość od którego kupiłem silnik mówił że skrzynia będzie pasowałaa, wie któś jaka miska będzie pasowała i czego będę jeszcze potrzebował?

A kupiłem m43 bo była cena bardezo okazyjna 500zł od znajomego... 95r w tym roku w karju pierwsza rejestracja tylko że samochód miał dachowanie...

Jeszcze raz prosze o pomoc osób które wiedzą coś na ten temat:)) pozdro

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pisz do kolegi M-technic, może on coś bedzie wiedział więcej.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Cały czas przekładam ten silnik heh, mam pytanie zmieniłem miske olejowa na miske od m40 i mam teraz problem z poduszkamiii pod silnik jakie kupić żeby były dobre zwykłe od e30 są za krótkie.... chyba że trzeba zmienic łapy...?? aha i jeszcze jedno... silnik kupiłem z wypiętym wspomaganiem jaki pasek teraz założyc żeby ominąć wspomaganieee(którego nie ma)? z tym paskiem to sobie napewno jakoś poradzę, mam problem z tymi poduszkami.... znaczy się nie ja tylko mechanik ktory mi to robiii kurrrr już tracę cierpliwosc ehhh

Edytowane przez elmojad

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Poduszki ponoć od m20 mogą pasować, są wyższe. Pasek? Miara krawiecka i mierzysz tak jak ma iść pasek i bedziesz wiedział jaki mniej wiecej ma być. Kupujesz ze trzy paski w okolkicy tego co zmierzyłeś, montujesz ten co najbardziej podpasuje a resztę oddajesz do sklepu. Ew. dobrać pasek do wersji bez wspomagania. (ale m43 chyba nie było takich)
Opublikowano
Pisz do kolegi M-technic, może on coś bedzie wiedział więcej.

ten potrzebuje kontakt z nim !! soory za OT

czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica