Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie mam pytanie czy w e36 z zawieszeniem m-sport można zastosować amortyzatory z tyłu od zwykłej wersji :?:Bo te od m-ki są kosmicznie drogie :mad2:

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Tak mozna ale beda sie troche szybciej zuzywac z racji obnizonego zawiasu

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Tak mozna ale beda sie troche szybciej zuzywac z racji obnizonego zawiasu

Dzisiaj właśnie założyłem nowe amorki firmy Monroe gazowe od wersji standart i to co zauważyłem to że tył minimalnie sie podnósł i troszeczke jakby twardszy był :x A dalej to wyjdzie w praniu

Opublikowano

Może trochę nie na temat.Ale też posiadam zawieszenie m-technik ,i wyszło mi na przeglądzie że trzeba się szykować do wymiany amortyzatorów z przodu .I o ile wiem, to wkłada się tam bilstein B8 ewentualnie B6, ale ciekawi mnie czy można zamontować B4?pewnie i można, ale ciekawi mnie czy auto pójdzie przez to w górę ?oczywiście zamontował bym z chęcią B8, ale chyba mnie nie stać.I czy są jakieś inne tańsze dobre alternatywne amortyzatory ?aby to wszystko się trzymało kupy.

Ps.chyba podejrzewam że zawias został by taki sam.Ale przy B4 bardziej by autem bujało.Wiem że mam zamontowane B8 i jeździ się fajnie.Chciał bym aby było chociaż podobnie ale za niższą cene :)

Opublikowano
wczesniej mialem sachs nie pamietam jaki model ale na tych sachsach z niemiec przyjechala i 4 lata w polsce wytrzymaly. nie chcialem b6 a tym bardziej b8 bo po pierwsze za drogie a po drugie za twarde. wg katalogu bilsteina to m technik b6 powinny byc.
nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
Opublikowano
A na tych b4 nie buja autem ? bo jednak wydaję mi się że na twardym zawieszeniu jakoś lepiej czuć autko :) Chociaż tak naprawdę nie wiem czy mam b8 ,ale wiem że kiedyś zaglądałem i były to na pewno bilstein i już nie pamiętam jakie.Chyba musze zajrzeć jeszcze raz :)
Opublikowano
Więc chyba kupie b4 :) jeszcze sprawdzę co ja tam mam :) wiem że amory mam czarne i takie są właśnie b4 .A b6 i b8 są żółte .Ale jak by się okazało że mam tam wsadzone b4 to nawet bym się nie namyślał i kupił b4 :)
Opublikowano

No i mam takie coś sachs 14 1500 115 164

31.31-1 090 462.1 czy wie ktoś może czy to amortyzator stosowany dla m techniki ? był bym wdzięczny za udzielenie info.

Opublikowano

Nie było łatwo bo części o tym numerze nie są obecnie już produkowane zarówno numer sachsa jak i oryginał już w ofercie nie występują.

Front right spring strut

31 31 1 091 270

For vehicles with:

M Sports suspension (S704A) = Yes

Zamiennik Sachsa ma numer

14 1500 115 371

Są to oczywiście amory z pakietu M Sport oczywiście prawy przód.

BMW forever!!!