Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,wiele bylo mowione odnosnie 740 i 750,chcialbym jednak zasiegnac waszej opini jako eksploatujcych te auta.sam jestem wlascielem 730i e 38,i zastanawiam sie nad zmiana,i tu jest wlasnie problem co wybrac.730i znam i cos moge na temat tego samochodu powiedziec.znam podstawowe roznice pomiedzy 740i a 750i,ale jest to tylko teoria i dlatego chcialbym poznac zdanie uzytkownikow jak to wszystko wyglada w praktyce.dziekuje za poswiecony czas...
Opublikowano
740 zalezy czy z Vanosem czy bez. Na pewno bez Vanosu jest mniej awaryjne. Dużo osób powie Ci , że bierz 740 bo mniej pali i tańsza w eksploatacji ale jednak 750 to 750 :)
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
Ostatnio byłem świadkiem wyścigu pomiędzy e38 735 vs 850 obydwa w automacie. Powiem tylko tyle, że 850 przegoniło 735 dopiero przy 200km/h !
Opublikowano
tak samo będzie 740 vs 750 może powyżej 200 coś się zmieni a tak to będzie równo wiem że 750 piękny dzwiek ale ........trzeba sobie samemu odpowiedzieć cztery cylindry wiecej a piją :lol:
  • Partnerzy klubu
Opublikowano
Ostatnio byłem świadkiem wyścigu pomiędzy e38 735 vs 850 obydwa w automacie. Powiem tylko tyle, że 850 przegoniło 735 dopiero przy 200km/h !

Ale z jakim V12 było to E31? Z M70 i czterobiegowym automatem czy z M73 i pięciobiegowym automatem ?

Jeśli chodzi o sam wybór między 740i (m62) a 750i w e38 to koszty utrzymania są podobne. Awaryjność M73 jest mitem. Ogromne koszty związane z samym silnikiem względem 740i (a nie E38 jako całością) również. Obie wersje dysponują podobną mocą, podobnym momentem obrotowym i podobnymi osiągami. Zużycie paliwa również jest podobne. Realne spalanie M73 to 19-22 / 100 km w mieście i 10 - 12 L / 100 km w trasie. Trudno z obiektywnych powodów odradzać jeden z tych dwóch modeli. Zaletą 750tek na rynku wtórnym powinna być większa łatwość znalezienia tej wersji z bogatszym wyposażeniem od 740tki. Podsumowując - jeżeli szukasz mocnego i komfortowego auta nie skreślaj ani 740 ani 750. Znajdź konkretny egzemplarz, jeżeli jego stan i wyposażenie będą imponujące kwestia wersji silnikowej w przypadku tych dwóch modeli powinna zejść na dalszy plan.

.

Opublikowano

Porównaj E32 735i z 850i i zobaczysz w tedy co się będzie dziać. Bo ta 8 na pewno była z motorem M70 :) E38 735i owszem można porównać z 850i ale z motorem M73.

Opublikowano
a tak nie odbiegając od tematu przejedź się jedną i drugą w tedy sam zdecydujesz co Ci odpowiada...
Opublikowano

wlasnie tak chyba zrobie ze przejade sie i jednym i drugim.glownie chodzilo mi porownanie silnikow-moc podobna mozna by rzec,ale w750 wyposazenie zdecydowanie lepsze,chociaz sa i 740 z kozackim wyposazeniem ale ciezko je trafic-mieszkam w anglii-

prawde powiedziawszy chodzilo mi tez o slabe punkty tych samochodow,jesli cos takiego istnieje piszcie prosze,pozdrawiam i dziekuje za wypowiedzi...