Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, co mam zrobić w sytuacji jeśli w 530d zabrakło paliwa, zatankowane po tym bylo 15 litrów i przez pół dnia samochód jeździł normalnie a wieczorem nie chciał odpalić. Widać wyraźnie po włączeniu zapłonu w przewodzie obok filtra ze pompka pompuje ale idzie tylko piana nie paliwo, zajrzałem do filtra a tam pusto. Paliwo w baku jest pompka chyba pompuje nawet słychać jak się włącza i :mad2:
Opublikowano

Jak mi w Nissanie paliwko zbrakło musiałem podlać tak ok 20 litrów, nim w ogóle samochód zaskoczył prawidłowo (po 10 litrach odpalił, ale nie wchodził na obroty). Dopiero po solidnym zalaniu działał jak trzeba.

Ale to tylko dywagacje, nie jestem specem w temacie...

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Otworzyć obudowę filtra paliwa i wlać do niego paliwa. Zatankować konkretnie, najlepiej do pełna i trochę pojeździć - warto przeciągnąć gdzieś na trasie na wyższych obrotach. Podczas jazdy może trochę poszarpać - nie należy wtedy spuszczać nogi z gazu. Powinno pomóc.
Nie pozwól, aby strach przed porażką powstrzymał Cię przed wejściem do gry.