Skocz do zawartości

Pomoc w rozkodowaniu błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wczoraj byłem u kumpla, który podłączył mi X pod kompa. Wyskoczyły mi takie błędy:

- poduszki 80

-ABS 90

-50FH drive side rear stiff - o co tu chodzi ???

- błąd 11520- niezidentyfikowany

- Pierwsze 3 błędy wyskoczyły mi po podpięciu za pierwszym razem i tego ostatniego nie było- czyli 11520, wykasował błędy odpalił samochód i po chwili podłączył jeszcze raz aby sprawdzić czy błędy się nie powtórzyły i wtedy wyskoczył błąd 11520. Czy mógł być on spowodowany tym że jak w Carsofcie trzeba wybrać czy to jest diesel czy benzyna przez przypadek zaznaczył (ten drugi raz jak go podłączał) benzyne? Czy to raczej gdzieś indziej tkwi problem- myślę, że nie bo za pierwszym razem go nie było ale mogę się mylić. No i nurtuje mnie ten błąd o nr: 50FH drive side rear stiff- o co w nim chodzi ? Proszę o pomoc.

Opublikowano
Prawdopodobnie dwa pierwsze błedy (jesl isystemy działaja) są od wyładowanego akku - Gdy auto zgubi napięcie systemy odnotowuja blad. Co do reszty to mozna to pokusisc sie w sprawdzenie w dokumentacji obd, ale nie widze w tym wiekszego sensu, gdyż skoro koledze działał Carsoft to mozna sprobowac zdiagnozowac Inpą.

Xdrive

Koder