Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Potrzebuje pomocy.Przerabiał ktoś może taki pomysł:

Mam w aucie oryginalne radio które dobrze komponuje się z deską niestety jego jakość jest fatalna i na dodatek Kasety.Mam teraz takie pytanie czy dało by się podłączyć nieoryginalne radio i np.schować je pod siedzeniem.Chodzi mi dokładniej o podlączenie samych wyjść głośnikowych z pioneera do wyść głosnikowych oryginalnego radia i zostawić też żeby grało oryginał.Niejasno to napisałem dlatego tak na szybko taki rysunek o co mi chodzi:

http://img17.imageshack.us/i/podlaczenienieorygianln.png/

Tylko podpiąć głośniki tzn wpiąć się w istniejącą instalacje,bo zasilanie podciągne sobie do nowego radia oddzielnie.

Czy to pujdzie?Nie będzie się nic dziać itp.A i to drugie nieoryginalne radio grało by tylko jak wyłącze oryginalne.

...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aby taki zestaw miał jakiś sens, trzeba zastosować np: przekaźnik(i) sterowane z oryginalnego radia, które będą zwierały w trakcie pracy ORI radia, a po jego wyłączeniu będą załączały głośniki pod radio NIE ORI. Pozostaje jeszcze problem z sensownym zamontowaniem i sterowaniem nie oryginalnego radia.
Opublikowano
Myślałem na chłopski rozum:podolutowywać kable od nieoryginalnego radia do kabli oryginalnego i tyle.Reszte zasilania tj plus i minus do nieoryginalnego z zapalniczki.Radio umieścił bym w schowku i sterowanie pilotem,tylko czy nie popalą się radia.A radia nieoryginalnego tylko bym używał jak bym miał wyłączone oryginalne.
...Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal fure w gaz napier...szyby w dół,ryk silnika niech cię niesie:)
Opublikowano

Witam,

Niestety system ktory chcesz zrobic zupelnie sie nie sprawdzi, bo w radiu nie sa wazne same koncowki bo i tak i tak osiagniesz z nich max 18w wiec orginalne radio ma tyle samo. Wazniejszy jest procesor kotry jest w nieorginalnym radiu i pozwala on duzo lepiej sterowac barwa dzieku. Przerabialem juz kilka takich bawarek tzn. dokladalem nieorginalne radio. np. Radio w schowku panel w popielnice, czy tez radio pod siedzeniem panel w podsufitce. Badz tez cale radio w schowku i do tego interfejs sterowania z kierownicy. Tylko takie rozwiazanie ma naprawde sens i znacznie poprawi Ci jakos muzyki w samochodzie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Czyli najlepszym rozwiązaniem zostaje wywalenie fabrycznego i wstawienie nieoryginalnego?A masz może fotki jak wygląda np.z radiem w schowku