Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!

nabyłem ostatnio autko, e46 z 2003 roku z założonym radyjkiem ori Beckera dedykowanym do BMW, model Indianapolis. Ma on miedzy innymi wbudowany system GPS, jednak żeby go uruchomić i z niego skorzystać, musiałbym mieć jakąś płytę, nie wiem czy z mapami, czy z kodem jakimś, no nie mam pojęcia bladego. Wszystkie komendy wyświetlane są po niemiecku, instrukcja również pisana drutem kolczastym, więc nie bardzo wiem z której strony to ugryźć. Może ktoś z Was koledzy dysponuje pdf'em z instrukcją obsługi takiego radia, ewentualnie może jakimś softem na cd? Byłbym wdzięczny, dzięki bardzo i pozdrawiam!

http://img525.imageshack.us/i/p1360679.jpg/ tak wygląda na żywo :)

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
nabyłem ostatnio autko, e46 z 2003 roku z założonym radyjkiem ori Beckera dedykowanym do BMW, model Indianapolis. Ma on miedzy innymi wbudowany system GPS, jednak żeby go uruchomić i z niego skorzystać, musiałbym mieć jakąś płytę, nie wiem czy z mapami, czy z kodem jakimś, no nie mam pojęcia bladego.

Bardzo dobre radyjko Beckera z podwójnym tunerem, które czyta MP3, a po podłączeniu anteny GPS pełni funkcję nawigacji strzałkowej. Warunkiem jest posiadanie map na płytach CD. Do starszych modeli (nie Pro) na pokrycie Europy były 4 mapy. Warunkiem działania jest obecność płyty w czytniku w trakcie korzystania z navi. Ze względu na słabe pokrycie Polski jej przydatność w kraju jest niewielka. Jeździłem z tym modelem kilka lat po Europie i prowadził mnie zawsze do celu. Mam nawet oryginalne płyty Naviteqa wydanie 2.0 plus pirata w języku polskim z mapami na: Pl, D, I, A, Benelux . Obecnie można kupić płyty do Indianopolisa Pro na rok 2010r. Instrukcję w języku angielskim można sobie wygooglać.

Pozdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego, udało mi się zdobyć płyty z mapami, dokładnie jest ich 5. Domyślam się, że na każdej są inne kraje. Włożyłem cd1, navi się uruchomiła, działa, mogę szukać ulic w Poznaniu,ale jest ich dość mało... dziwne jest to, że np jakiejś ulicy nie mogę znaleźć,ale np jak nią jadę, to mi wyświetla normalnie nazwę... i teraz moje pyt, jak sprawdzić, co jest na tych pozostałych 4cd? bo jak włożyłem cd2 do napędu, to navi w ogóle nie wystartowała...

pozdrawiam

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

Opublikowano
, jak sprawdzić, co jest na tych pozostałych 4cd? bo jak włożyłem cd2 do napędu, to navi w ogóle nie wystartowała...

Pokrycie na Europę Środkową i Wschodnią jest kiepskie. Jeżeli masz płyty oryginalne to na naklejce płyty są wypisane kraje na które ma pokrycie. I taka płyta działa tylko od granicy tego kraju. Zobacz tutaj http://allegro.pl/becker-indianapolis-pro-v7-0-2010r-5cd-polska-i1351896273.html

Pozdr.