Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chciałem się dowiedziec na jakiej zasadzie działa lusterko fotochromiczne,i czy moge założyc takie lusterko?? bo ja mam zwykłe.

Pozdrawiam Norbert

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

LUSTERKO FOTOCHROMATYCZNE

Lusterko fotochromatyczne to automatycznie przyciemniane lusterko wewnętrzne, które zapobiega oślepianiu kierowcy przez światła samochodów jadących z tyłu. Zapewnia to duży komfort zwłaszcza podczas jazdy nocą, zwiększa też bezpieczeństwo. Dzięki specjalnej elektrolitycznej warstwie oraz dwóm wbudowanym fotokomórkom, w momencie, gdy światło padające z tyłu może powodować oślepienie, powierzchnia lusterka zaciemnia się. Po chwili lusterko rozjaśnia się. Zawsze odpowiednia widoczność znacznie zwiększa poziom bezpieczeństwa.

Jeśli tylko masz takie do kupienia to czemu by mialo sie nie dać

Ale wymagalo by to jakiegoś podlączenia więc nie wiem czy to takie potrzebne Ludzie robią swapy 5.0 V12 do E30 wiec takie lustetko wydaje sie byc prostym montazem

Opublikowano
o tego juz nie wiem o e32 mozna sie wiele dowiedziec bo ma sporo niespodzianek kostku na fotele elektryczne kostka na kanape tylnią elektryczną rolete lodówke wszystko to jest wiec jesli wystepowały z takimi lusterkami to pewnie i taka jest kostka ja nie spotkalem sie z takim lusterkiem w e32
Opublikowano
Witam.Ja kiedys posiadałem takie lusterko w e34 sciemniało sie ale był bez kostki.
Opublikowano
w niektórych autach moze byc to jakos sterowane w innych może już taki materiał specjalny ze reaguje na swiatło jak olulary są co same sie sciemiają
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

wtyczka jest ukryta pod podsufitka w przdliftowych modelach kostka na 3piny

po lifcie kostka na 10 pinów

zdejmijcie pokrywe siliczka szyberdachu i poszukajcei powinna byc w kazdej e32