Skocz do zawartości

SWAP bmw e36 2.5 pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem szczesliwym posiadaczem bmw od 1.5 roku, ale.... na poczatku byla e34 z 2.5 silnikiem 12v dwa tygodnie i sie znudzila, za mala moc, teraz mam e36 2.5 24v i szczerze jezdze nia od 2 tyg i juz odczuwam brak mocy;( pomozcie! moze jakis swap? zastanawialem sie nad 3.0 v8 ale slyszalem ze to prawie nie mozliwe bez wylozenia kupy kasy(ktorej nie posiadam duzo) moze jakeis inne propozycje? jaki silnik oprocz emek? i spalania tez zeby bylo mozliwe;) a czy przekladnia is cos by zmienila w mojej e36> prosze pomozcie!
Opublikowano

Swap na V8 to juz lepiej 4,0 za taki swap biore 3 tys zl za robote a koszty silnika tez sa nie male.

Dyfer z is da ci wrazenie dynamika ale czesciej bedziesz biegi zmieniac i paliwka pojdzie duzo wiecej

Sprawdz na hamowni moc silnika, moze poprostu jakas padake kupiles.

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

potrzebujesz kompletny silnik znaczy slupek z czujnikami,wiazka z komputerem i ews, sprzeglo taki komplet na swapa ko 3600 zl robota u mnie 800 zl

Ale moze byc tak ze ci doplace i zabieram M50 :wink:

Opublikowano
To zalezy od kompresii twojego silnika :D za m50 do 2 tys sie placi :D zaleznie od stanu silnika i osprzetu mozna dac wiecej jak silnik igla ale to raczej rzadkosc

Opublikowano
Witam. Podłączę się do tematu, ponieważ nie znalazłem odpowiedniego do mojego problemu :P Otóż zrobiłem swap z m50b20 na m52b28. Nowy silnik wcześniej współpracował z automatyczną skrzynią biegów, teraz jest manual. Włożyłem silnik wraz z osprzętem instalacją kompem i ews-em. Podłączyłem no i auto odpaliło. (to było wczoraj) Dziś odpaliłem jeszcze raz i odpowietrzałem układ chłodzenia (temperatura w normie na połowie wskaźnika). Samochód chodził około 15minut, po czym zgasiłem... No i na tym koniec, mogę kręcić i kręcić nawet nie beknie :cry2: ... Brak iskry paliwo podaje. Co mogło się stać :?: Podobno w wiązce z automata trzeba coś mostkować :?: może to być przyczyną ?? Ale dlaczego odpalała wcześniej ?? Ews podłączony ze schematu podanego na innym forum.. Nie mam pojęcia co się dzieje :( :( Czy po przekręceniu stacyjki na zapłon w module ews będzie słychać jakiś odgłos ?? A i jeszcze jedno wcześniej jak podłączałem kleme do aku to syrena pod nogami kierowcy dawała dźwięk a teraz jest cisza :? nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Proszę o pomoc :(
Opublikowano
Na żadnej z cewek nie ma prądu bo tu sześć jest na każdą świece osobna. Dzisiaj przyjdzie czujnik położenia wałka rozrządu bo mam walnięty i zobaczymy czy pomoże.