Skocz do zawartości

Inspekcja i liczby na zegarach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!! :D

Chciałbym skasować inspekcję w moim 525 TDS 97r. Mam już parę wskazówek ale chciałbym to usłyszeć od kogoś na forum. W końcu użytkownicy BMW czują najlepiej problem. :cool2: Więc do rzeczy mam tzw. Pack’mana pod maską (chyba wszyscy wiedzą o co chodzi) No i nie wiem co mam zrobić bo spotkałem się z dwoma metodami: :duh:

Metoda pierwsza: 7 pin połączyć z masą, przekręcić stacyjkę i po kilku sekundach powinno być Ok.

Metoda druga: 7 pin połączyć chyba z 19 jak dobrze pamiętam, przekręcić stacyjkę i to samo -kilka sekund i po sprawie.

Na razie nic nie kombinowałem bo nie chcę czegoś zjarać. :jawdrop: Poradzicie drodzy klubowicze jak zrobić to dobrze i bez fajerwerków. Czy użyć jakiegoś kabelka z bezpiecznikiem (słyszałem też o diodzie LED), założyć buty na grubej podeszwie żeby się odizolować od ziemi aby mnie prąd nie zabił. :lol: Czekam z niecierpliwością na info.

A jeszcze może ktoś próbował kasować tak jak w nowszych modelach >2000 R.

Ja robiłem to wczoraj nacisnąłem przycisk kilometrów przekręciłem stacyjkę no i pojawił się jakiś napisik i numerki. Przy kolejnych próbach wciskania zmieniały się liczby od 1 do 21.

Kompletnie nie wiem o co chodzi. :mad2: Aż w końcu w tej nierównej walce przy odczekaniu chwili przy cyferce nr. 2 i naciśnięciu ponownie odpaliłem jakiś test deski chyba. Deska rozbłysnęła wszystkimi możliwymi kontrolkami, licznik zamknął szafę a obrotomierz powędrował pod czerwone pole. Fajny efekt szczególnie nocą. :dance: Przy innych numerkach nie było żadnego efektu (a nie przy jedynce wyświetlał jeszcze jakby pod menu i pokazywał tam różne liczby). Jeśli wiecie o co chodzi to tez napiszcie będę bardzo wdzięczny. Jak będzie potrzeba to opisze to mniej chaotycznie i bardziej szczegółowo (może nawet z fotkami)

:D

Opublikowano

Poczytaj i poszukaj na forum - było mnóstwo razy o kasowaniu i o tych testach.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=3058

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=10546

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=13210

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=13010

Wynik 2 min szukania, a znalazłem ze 5x więcej ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Przepraszam że zaśmiecam forum takimi pierdołami. :modlitwa:

Dopiero teraz zobaczyłem opcje szukaj :D

Ale tak naprawdę to bardziej zalezy mi na informacjach o drugiej części mojej wypowiedzi czyli ten test deski itp. Może ktoś to rozszyfrował. :?:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ale tak naprawdę to bardziej zalezy mi na informacjach o drugiej części mojej wypowiedzi czyli ten test deski itp. Może ktoś to rozszyfrował. :?:

Może chodzi Ci o TO? W ogóle TEN temat jest ciekawy...

Chyba że chodzi Ci po prostu o test zegarów...

A na przyszłość - zacznij szukać... :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

No należą wam się podziękowania za te podesłane linki. :lol:

Zaraz 16 wychodze z pracy i idę kombinować :cool2:

Mam nadzieję że więcej nie będę zawracał głowy takimi pierdołami :modlitwa: bo coraz smielej zaczynam poczynać sobie na tym forum :mrgreen: Lecz mam nadzieję że tematów do dyskusji nie zabraknie bo mam już swoje BMW [onad rok i wciąż mnie czymś zaskakuje :)

Opublikowano
Inspekcja wykasowana. :8) Nie wiem dlaczego u mnie trzeba było zwierać przy włączonym, zapłonie bo inaczej nie było efektu. I wielkie dzięki za link dla Bastek - BMW Klub Polska. :modlitwa: Super zabawa prze cały wieczór z OBC :mrgreen: